Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: Απαντήστε κ. Μητσοτάκη όχι σε μένα, αλλά στους εργαζόμενους (Video)

Δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς ποιότητα στην εργασία των εργαζομένων υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, τους εργαζόμενους από τα Λιπάσματα, στους απολυμένους της Πειραιώς...

"Στους εκαττοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είναι αόρατοι για τα ΜΜΕ σας αλλά μάλλον και για σας. Θα απαντήσετε στους εργαζόμενους από τα Λιπάσματα, στους απολυμένους της Πειραιώς, στους ομήρους των ΕΛΠΕ, στους νέους επιστήμονες. 5.500 θα βρεθούν στο δρόμο. Σε αυτούς να απευθυνθείτε;

Ορίστε είναι ορατοί. Έχουν πρόσωπα. Είναι εδώ. Σε αυτούς να απευθυνθείτε. (στην αίθουσα της Βουλής παρευρίσκονταν εργαζόμενοι)

Δεν είνα αόρατοι οι άνθρωποι αυτοί. Ούτε αόρατες ζωές. Αλλά σ’ αυτούς τους ανθρώπους δεν έχετε να πείτε τίποτα. Το μοντέλο σας, η στρατηγική σας, η πολιτική σας τους ποδοπατά και τους εξαφανίζει. Και αυτή είναι η μεγάλη, η ανυπέρβλητη διαχωριστική μας γραμμή.

Και να απευθυνθείτε στους 880.000 που είδαν αυξήσεις στους μισθούς τους με την αύξηση που κάναμε το 2019 και στο 1.080.000 αν γίνει δεκτή η πρότασή μας για αύξηση στον κατώτατο το 2020. Εμείς με αυτό τον κόσμο θέλουμε να προχωρήσουμε. Για αυτό θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την ρύθμιση της αγοράς εργασίας απέναντι στην γενική εργολαβοποίηση των εργαζομένων καθώς και για την  καθολική κάλυψη των ΣΣΕ.

Γιατί με αυτούς αναμετριόμαστε, όχι με σας. Εσείς πολύ σύντομα θα αναμετρηθείτε με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική σας.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις