Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Ποιον κοροϊδεύει η Ν.Δ. στο προσφυγικό; Μετά τις παλινωδίες... οι "Αμυγδαλέζες" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιον κοροϊδεύει η Ν.Δ. στο προσφυγικό; Μετά τις παλινωδίες... οι "Αμυγδαλέζες" (Video)

Ασυναρτησίες, παλινωδίες και αυτοαναιρέσεις στο προσφυγικό η Ν.Δ. προχωρά με αυταρχισμό, επιτάξεις και χωρίς σχέδιο. Αφού μας παρουσιάσε μετά βαϊών και κλάδων τις νέες δομές που σχεδιάζει ως «πολυλειτουργικά» κέντρα και ελεγχόμενες δομές αναδιπλώθηκε εκ νέου επαναφέροντας τα «κλειστά κέντρα κράτησης» μετατρέποντας τα νησιά του Β. Αιγαίου, σε ανθρώπινες φυλακές.

Η κυβέρνηση είναι παραδομένη στο απόλυτο μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό. Ο Ειδικός γραμματέας εξαγγέλλει και ο υπουργός αναιρεί. Ζαλισμένη από τις «αντιδράσεις» των γαλάζιων αυτοδιοικητικών των νησιών, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Μόλις 4 μέρες πριν ο Ειδικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης μιλούσε για «πολυλειτουργικά κέντρα» που θα περιελάμβαναν τριών ειδών δομές (για όσους κάνουν αίτηση ασύλου που θα παραμένουν για 25 μέρες χωρίς να βγαίνουν, ελεγχόμενες για μετά την έγκριση του ασύλου όπου θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ως το βράδυ και κλειστές προαναχωρησιακές, ο υπουργός Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης επανήλθε στα «κλειστά κέντρα» κάτι που επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Βήμα στο σχέδιο της έκανε η κυβέρνηση, να κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές και να δημιουργηθούν ελεγχόμενες, κλειστές δομές» είπε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις επιτάξεις περιοχών που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, στις οποίες όπως είπε θα μένουν οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι προς τι ο όρος ελεγχόμενες, αφού θα είναι κλειστές οι δομές και γιατί τις ονομάζει κλειστές, αφού θα είναι ελεγχόμενες;

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση, από όσα έταξε στους κατοίκους των νησιών, αλλά και από την ακροδεξιά στο εσωτερικό της προσπαθεί να μειώσει τις έντονες αντιδράσεις αλλά μοιάζει σαν να παίζει τυφλόμυγα με τον εαυτό της.

Ο Νότης Μηταράκης μπροστά στο αδιέξοδο ανέβαλε την συνάντηση με τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς των νησιών. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν χρηματοδοτεί η Ε.Ε. κλειστά κέντρα απάντησε πως "επιτρέπεται να χρηματοδοτηθούν". Όμως η αλήθεια είναι ότι τα κλειστά κέντρα για αιτούντες άσυλο αντιτίθενται στο Διεθνές δίκαιο και η αθλιότητα αυτή της κυβέρνησης είναι βέβαιο ότι θα καταπέσει.

Στην γραμμή Γεωργιάδη φαίνεται όλο και πιο κοντά η Ν.Δ. ο οποίος έφατσε στο σημείο σήμερα να υποστηρίξει ότι "να μην πάρουμε ούτε ευρώ από τους Ευρωπαίους" (δηλαδή τα κλειστά κέντρα να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και άρα τους Έλληνες φορολογούμενους. "Αν είναι να καταστραφεί η Ελλάδα δεν θέλω ούτε ένα ευρώ από τους Ευρωπαίους. Εγώ θέλω κλειστά. "Αμυγδαλέζα" να μην βγαίνει ούτε κουνούπι ποτέ μέχρι να φύγουν" είπε χαρακτηριστικά σε ένα κρεσέντο μισανθρωπισμού στην Δημόσια Τηλεόραση.

«Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης σε δήλωσή του για τις κλειστές δομές που που προωθεί η Ν.Δ. καταλήγοντας: «Ο εθνολαϊκισμός δεν εξαργυρώνεται κομματικά. Πληρώνεται πολιτικά».

Κατ. Μπρέγιαννη

https://www.youtube.com/embed/LhY9BTaoFyc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL