Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ντροπή τους και καμάρι τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ντροπή τους και καμάρι τους

Και μιλάμε πλέον για την κυβέρνηση που θα τους λένε για τη Μόρια χαρακτηρίζοντάς την ως ντροπή της Ευρώπης κι αυτοί δημοσίως θα σηκώνουν τους ώμους τάχα ανήμποροι, αλλά πίσω από τις κλειστές τους πόρτες θα καμαρώνουν για το μεγάλο τους επίτευγμα.

Χρόνια τώρα το ήθελαν. Χρόνια τώρα το επιθυμούσαν. Από την εποχή που ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγούσε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών κόλαση ώστε αυτό να γίνει γνωστό στα πέρατα της οικουμένης και να φοβούνται να περάσουν τα σύνορα της χώρας.

Και τώρα που βρέθηκαν στην εξουσία έβαλαν μπροστά και την υλοποίηση του σχεδίου. Τεράστιες φυλακές είναι το σχέδιο. Στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι η επιτελική λύση. Εγκλεισμός σε κολαστήρια δεκάδων χιλιάδων ψυχών είναι η εφαρμογή των όσων από το 2013 έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες -οι οποίες τεχνηέντως υποβαθμίζονται προς δόξα κάποιων ακραίων μειοψηφιών- χωρίς την εξέταση εναλλακτικών λύσεων και προτάσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισπεύδει τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης επιτάσσοντας εκτάσεις και ακίνητα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τώρα λοιπόν που παρουσιάζουν τις επιτάξεις ως επιτελική λύση, ας τους θυμίσει κάποιος πως όταν πριν τρία χρόνια ο Γιάννης Μουζάλας εξηγούσε πως το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέταζε το ενδεχόμενο επίταξης παλιών ξενοδοχείων στα ίδια νησιά για τη φιλοξενία των αιτούντων άσυλο, η Νέα Δημοκρατία μέσω της «Ομάδας Αλήθειας» ειρωνευόταν τις τοπικές κοινωνίες λέγοντας «ας τα βλέπουν αυτά όσοι τους ψήφισαν για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ».

Όπως αντιπολιτεύτηκαν τόσα χρόνια, έτσι και κυβερνούν τώρα. Με κυνισμό και απανθρωπιά. Αδυνατώντας να απαλλαγούν από τη γραμμή που χάραξαν οι ακροδεξιοί του Καρατζαφέρη, σέρνουν το κόμμα τους και τη χώρα δυστυχώς στα γκρίζα μονοπάτια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Και το χειρότερο; Θα καμαρώνουν γι’ αυτό. Θα τους χρεώνουν και θα μας χρεώνουν σαν χώρα συνολικά την ντροπή της Ευρώπης κι αυτοί θα μας πουλάνε επιτελικές λύσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης και πλωτά φράγματα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL