Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ψυχραιμία, κύριε υπουργέ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψυχραιμία, κύριε υπουργέ!

Ο Τ. Χατζής (Alpha 9,89) μετέδωσε ότι ο Ν. Παναγιωτόπουλος τον διαβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι δεν υπήρξε συνεννόηση με την Τουρκία για να μην μεταβεί αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου διαψεύδοντας έτσι ως αναληθή όσα υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

"Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό" φέρεται να είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha προσθέτοντας: "Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν, θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ".

Μετά τον -αναμενόμενο- θόρυβο που προκλήθηκε, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται: "Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ περί δηλώσεως του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών".

Ο δημοσιογράφος πάντως επιμένει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε -δεν διαψεύστηκε άλλωστε...- και ότι το περιεχόμενό της είναι όπως το μετέδωσε...

Επομένως, ας κρατήσουμε το... "εντάξει, κύριε υπουργέ, ψυχραιμία", που φέρεται να του είπε εκείνη την ημέρα ο Κυρ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τη διαρροή του διαλόγου, που έκανε ο ίδιος ο Ν. Παναγιωτόπουλος κατά την κοπή της πίτας της τοπικής της Ν.Δ. στην Καβάλα. Το ερώτημα είναι αν όταν τον ξαναπάρει ο Κυρ. Μητσοτάκης να ρωτήσει τι είναι όλα αυτά, θα του ξαναπαντήσει (όπως λέει ότι έκανε εκείνη την ημέρα): "Ψυχραιμία, κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL