Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
Κατάθεση Τσατάνη στην Προκαταρκτική / Κατάθεση Τσατάνη στην Προκαταρκτική: Δεν ξέρει για Novartis, αλλά συσχετίζει Παπαγγελόπουλο με... Πυρήνες της Φωτιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάθεση Τσατάνη στην Προκαταρκτική / Κατάθεση Τσατάνη στην Προκαταρκτική: Δεν ξέρει για Novartis, αλλά συσχετίζει Παπαγγελόπουλο με... Πυρήνες της Φωτιάς

Συνεχίζει η Προκαταρκτική Επιτροπή να μην εξετάζει μάρτυρες που γνωρίζουν ενδεχόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο της Novartis. Χθες κατέθεσε η πρ. εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία επανέλαβε όσα είχε πει το 2016 για παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στις υποθέσεις Βγενόπουλου. Μεταξύ άλλων ενέπλεξε τον Δ. Παπαγγελόπουλο με τους Πυρήνες της Φωτιάς που την απειλούσαν!

Υπενθυμίζεται ότι η Γ. Τσατάνη είχε αφαιρέσει από την Εισαγγελία Διαφθοράς τις δικογραφίες Βγενόπουλου και ότι οι πάντες -ακόμη και τα δύο πειθαρχικά όργανα που την εξέτασαν- της ξεκαθάριζαν ότι αποκλειστικά αρμόδια να χειριστεί την υπόθεση είναι η Εισαγγελία Διαφθοράς και όχι η ίδια. Σημειώνεται ότι η Γ. Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς και την χειρίστηκε η ίδια, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα, και τελικά την έθεσε στο αρχείο, αφού προηγουμένως κατάφερε να συνενώσει όλες τις δικογραφίες που αφορούσαν τον Βγενόπουλο και τη Marfin.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας της επεσήμανε την αναφορά της ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου, που λέει ότι, σε συνάντησή της με τον Βγενόπουλο, αυτός, απευθυνόμενος σε παριστάμενο Κύπριο ανακριτή, είπε το εξής... προφητικό: «Και εδώ στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος μου και, εάν βγει διάταξη της εισαγγελέως Εφετών που θα θέτει την υπόθεση στο αρχείο, τότε θα έχουμε ευρωπαϊκό δεδικασμένο...». Και τελικά η Γ. Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση!

Μεθόδευση Ν.Δ.

Από την πλευρά της Ν.Δ. κάνουν λόγο για «μεθόδευση» με τα εξής στοιχεία:

* Πιέσεις Παπαγγελόπουλου προς δικαστικούς λειτουργούς.

* Απειλές από Παπαγγελόπουλο στους εισαγγελείς που δεν ενδίδουν.

* Στοχοποίηση κυρίως από δημοσιεύματα του Κώστα Βαξεβάνη.

* Άρνηση εισαγγελέων να υποκύψουν στα ΜΜΕ που τους χτυπούν.

* Προσπάθεια πειθαρχικής εξόντωσης των εισαγγελέων.

Οι καταθέσεις μαρτύρων άσχετων με τη Novartis επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ελλείψει στοιχείων για την υπόθεση που εξετάζει η Προκαταρκτική, σχεδιάζουν την «επέκταση» του κατηγορητηρίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL