Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανδρέας Ξανθός: Χαμηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης η ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Eurokinissi

"Ανακοινώσατε κάποιες πρώτες σκέψεις για το πεδίο αυτό μετά από επτά μήνες άσκησης πολιτικής. Είναι προφανές ότι δεν είναι ψηλά στην ατζέντα σας" τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην απαίτηση για «ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας και ισχυρό κοινωνικό κράτος» προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση απέδωσε τα «αργά αντανακλαστικά» της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό ο Ανδρέας Ξανθός. Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι «καλό είναι να αξιοποιείτε το κεκτημένο, τα βήματα που έχουν γίνει και να προσπαθείτε να επιταχύνετε και να πιέσετε περισσότερο τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο Αν. Ξανθός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίοδο λιτότητας επένδυσε στην Ψυχική Υγεία «και θεσμικά και οργανωτικά και λειτουργικά», με άνοιγμα πολλών νέων δομών, πρόσληψη προσωπικού, θεσμικές τομές και προώθηση των αποσυλοποίησης των ασθενών.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνατε έξι μήνες για να δώσετε αρμοδιότητες», καθώς κι ότι «έχετε αποψιλώσει τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου. Από δέκα υπαλλήλους έχουν μείνει πέντε» και επισήμανε ότι «δεν έχετε κάνει ούτε ένα βήμα. Σήμερα ανακοινώσατε κάποιες πρώτες σκέψεις για το πεδίο αυτό μετά από επτά μήνες άσκησης πολιτικής. Είναι προφανές ότι δεν είναι ψηλά στην ατζέντα σας αυτή η υπόθεση».

«Έπρεπε να μαζέψουμε την κατάσταση»

Ο Β. Κοντοζαμάνης αναγνώρισε το σημαντικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, επιχείρησε όμως να εμφανίσει την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. ως πρωτοπόρα στην υιοθέτηση των βασικών αξόνων της μεταρρύθμισης.

Προκειμένου να εξηγήσει τις καθυστερήσεις της σημερινής κυβέρνησης, ο Β. Κοντοζαμάνης κατέφυγε στην κριτική προς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Έπρεπε να μαζέψουμε την κατάσταση» υποστήριξε ο Β. Κοντοζαμάνης, ο οποίος λόγω αδυναμίας να αμφισβητήσει το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατέφυγε σε κριτική για «πρόχειρο σχεδιασμό» και «χαλαρό έλεγχο στη χρηματοδότηση».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις