Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Παρέμβαση του Γ. Ψυχογιού: / Παρέμβαση του Γ. Ψυχογιού: Ριζική αλλαγή πολιτικής, όχι στο απάνθρωπο κυβερνητικό σχέδιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση του Γ. Ψυχογιού: / Παρέμβαση του Γ. Ψυχογιού: Ριζική αλλαγή πολιτικής, όχι στο απάνθρωπο κυβερνητικό σχέδιο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Ψυχογιός για τη διαχείριση του προσφυγικού. "Η επανασύσταση του υπουργείου για τη μεταναστευτική πολιτική δεν είναι πανάκεια.

Αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή πολιτικής, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται για τους πρόσφυγες και τους κατοίκους των νησιών, η χώρα θα συνεχίσει να εκτίθεται και να απομονώνεται" τονίζει, ενώ σχετικά με τη συνάντηση Μουτζούρη - δημάρχων με τον Ν. Μηταράκη σημειώνει ότι ο υπουργός εμμένει "στο απαράδεκτο και αδιέξοδο σχέδιό του για δημιουργία κλειστών κέντρων όπου θα κρατούνται και οι ευάλωτες ομάδες μέχρι 36 μήνες, θα δεινοπαθούν οι εργαζόμενοι στα κέντρα, θα δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις για τις τοπικές κοινωνίες και θα καταδικάζεται η χώρα σε ευρωπαϊκά δικαστήρια και οργανισμούς.

Μιλούν για ανθρώπινες ζωές σαν να πρόκειται για εμπορεύματα που έχουν στοιβάξει στις αποθήκες και δεν έχουν τι να τα κάνουν.

Εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας

Το σχέδιο στο οποίο επιμένει η κυβέρνηση είναι ένα σχέδιο απάνθρωπο, εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας αλλά και χρηματοδότησης, που εξευτελίζει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα". Όπως υπογραμμίζει, σε ανάλογες επισημάνσεις έχει προχωρήσει και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, 17 ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντ. Μιγιάτοβιτς και ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φ. Γκράντι.

Να πιέσουν την Ε.Ε.

"Ο κ. υπουργός και οι συνάδελφοί του θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι οι ροές θα συνεχίσουν να υπάρχουν λόγω των γεωπολιτικών λόγων και να αφήσουν τη ρητορική αποτροπής στα σύνορα που προσβάλλει τη χώρα, αλλά και τις υπηρεσίες της που έκαναν υπέρβαση τα προηγούμενα χρόνια και να πιέσουν την Ευρώπη να αναλάβει τις δικές της ευθύνες" επισημαίνει και δηλώνει ότι θα "συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή κοινοβουλευτικά και κινηματικά" και στους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες με την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL