Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πιέζεται για κατάργηση του ενσήμου

Ανοίγει ο δρόμος για τα θύματα της Κατοχής και για τις οικογένειές τους προκειμένου να καταθέσουν αγωγές αποζημίωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις Αναγνωριστικές Αγωγές Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Και η κυβέρνηση μετά από μεγάλη πίεση εξετάζει τη δυνατότητα να εξαιρέσει τις αγωγές των πολεμικών αποζημιώσεων από την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου.

Το κόστος του ενσήμου ήταν απαγορευτικό καθώς έφτανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ –η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ευαγγελία Λιακούλη είπε χθες στη Βουλή ότι μόνο το δικαστικό ένσημο για το Δομένικο είναι 300.000 ευρώ.

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα εξαίρεσης των εν λόγω αγωγών από την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου, εφόσον δεν εγείρονται άλλα νομικά και συνταγματικά ζητήματα», ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και πρόσθεσε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις