Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναβιώνει τη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναβιώνει τη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης (Video)

Πιο αναλυτικά εξήγησε ότι: «Ετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί κατέρρευσαν οι προεκλογικές προσδοκίες για ανάπτυξη που έταζαν στην μεσαία τάξη. Επιπλέον ετοιμάζουν ακόμα πιο σκληρή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Με το μπόνους των 50 εδρών τα κόμματα οδηγούνται στον εκμαυλισμό, διότι για μια ψήφο διαφορά θα λαμβάνουν το μπόνους κι έτσι θα πηγαίνουν από την πολιτική κόλαση στον πολιτικό παράδεισο, από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Για την απαράδεκτη και ανιστόρητη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη υποστήριξε ότι: «Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να καταφεύγει σε απαράδεκτες αναδρομές για τα εκλογικά συστήματα, όπως στη Γερμανία ή στο 1989 ή στο 2015 και να μην αναφέρεται στη μείζονα ιστορική διαπίστωση ότι η Ελλάδα από το 1974 μέχρι το 2009 που οδηγήθηκε στην πτώχευση, πορεύτηκε με εκλογικά συστήματα βασισμένα στο μπόνους κι όχι με απλή αναλογική».

Επιπλέον αναρωτήθηκε πως θα μπορεί να σταθεί ένα κόμμα αν λάβει 31% και το μπόνους και να σχηματιστεί κυβέρνηση και όχι ένας συνασπισμός κομμάτων που θα λαμβάνει το 51%!

«Θεσπίζουν διάταξη με βάση την οποία εάν ένα κόμμα λάβει 31% θα αποκτά το μπόνους και θα σχηματίζει κυβέρνηση κι όχι ένας συνασπισμός κομμάτων που θα λαμβάνει 51%!
Μα είναι τόσο πολιτικά και θεσμικά ανόητοι να πιστεύουν πως θα μπορούσε να σταθεί μια τέτοια κυβέρνηση, μία μέρα, μία εβδομάδα, ένα μήνα υπό το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων που θα ξεσηκωθούν σε μια τέτοια περίπτωση;»

Η επαναφορά του μπόνους με την απόλυτη δήλωση Μητσοτάκη για διπλές εκλογές αποτελεί πλήρη απαξίωση των μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ουσιαστικά τους λέει εκ των προτέρων ότι δεν θέλω μαζί σας καμία κυβερνητική συνεργασία. «Δεν θα ισχυριστώ πως αυτό αποτελεί δικαίωση όλων εμάς που ήμασταν αντίθετοι με την πορεία του ΚΙΝΑΛ και ζητούσαμε συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι από εμάς μάλιστα-όπως προσωπικά εγώ- γι αυτό εκδιωχθήκαμε τότε» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Θα ισχυριστώ όμως πως επειδή οι επόμενες εκλογές θα γίνουν έτσι κι αλλιώς με απλή αναλογική, έρχεται η ώρα σημαντικών αποφάσεων κι ευθύνης για το ΚΙΝΑΛ. Και για το σύνολό του, αλλά και για τις προοδευτικές δυνάμεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL