Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Γ. Ρωμανιάς για ασφαλιστικό: «Φούσκα» οι αυξήσεις στις συντάξεις, «πατάτα» η ψηφιοποίηση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ρωμανιάς για ασφαλιστικό: «Φούσκα» οι αυξήσεις στις συντάξεις, «πατάτα» η ψηφιοποίηση (Video)

«Πατάτα» όσα λέει ο Γ. Βρούτσης για ψηφιοποίηση είπε ο κ. Ρωμανιάς στο Open τονίζοντας ότι και παλαιότερα είχε γίνει προσπάθεια και μια αντίστοιχη προπαγάνδα ότι θα «βγαίνουν οι συντάξεις σε μία μέρα». Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι όταν ήταν στο υπουργείο είχε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια και ο Ροβέρτος ο Σπυρόπουλος που ήταν τότε στο ΙΚΑ μου είχε απαντήσει ότι δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχεία.

Με λίγα λόγια, «αν έχεις ασφαλιστεί πριν το 2002 δεν έχει το ΙΚΑ τα στοιχεία», οπότε δεν μπορεί να γίνει καμία ψηφιοποίηση. Ο κ. Ρωμανιάς εξήγησε ότι οι ασφαλισμένοι που έχουν χρόνο ασφάλισης πριν το 2002 μόνο οι ίδιοι έχουν τα ένσημά τους και δεν πρέπει  χάσουν τις καρτέλες διότι θα χαθούν τα ένσημα.

«Ψηφιοποίηση δεν μπορεί να γίνει γιατί το ΙΚΑ δεν έχει τα στοιχεία» επανέλαβε ο κ. Ρωμανιάς και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο, ως «το ασφαλιστικό με τις «φούσκες».

Επιπλέον όπως ανέφερε είναι «επικίνδυνο ότι ενσωματώνεται το επικουρικό με τον ΕΦΚΑ. Είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν είναι τόσο αθώα η ενσωμάτωση του επικουρικού. Μπορεί να εισχωρήσουν ιδιωτικά συμφέροντα».

Αυξήσεις ΜΗΔΕΝ για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων

Τέλος απαντώντας για το αν πρέπει οι συνταξιούχοι να περιμένουν αυξήσεις είπε:

«Γίνεται βομβαρδισμός από κανάλια για αυξήσεις. Οι συντάξεις τώρα δεν είναι ένα ενιαίο ποσό. Είναι τρία κομμάτια, εθνική σύνταξη, ανταποδοτική και προσωπική διαφορά» επιχείρησε να εξηγήσει αλλά «χρόνος δεν υπήρχε» στην εκπομπή και οι δημοσιογράφοι δεσμεύτηκαν να τον ξανακαλέσουν όταν θα συζητείται το νομοσχέδιο.

Πρόλαβε όμως να πει:

«Θα αυξηθεί η ανταποδοτική σύνταξη για παράδειγμα 100 ευρώ και ισόποσα θα μειωθεί η προσωπική διαφορά. Η αύξηση θα είναι ΜΗΔΕΝ. Και πρόσθεσε ότι: «Από τα 2.5 εκ. ως τα 2.2 εκ. οι αυξήσεις είναι φούσκα. Περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα δουν μικρή αύξηση».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL