Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξενογιαννακοπούλου: Καταγγέλλουμε την κ. Κεραμέως για απόκρυψη εγγράφου από την Βουλή (Video)

H κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννοπούλου διαμαρτυρήθηκε έντονα εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ότι δεν δόθηκε ο λόγος στην αρχή της διαδικασίας και κατήγγειλε την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως "για απόκρυψη των στοιχείων αυτών, η Βουλή ψήφισε χωρίς να έχει πλήρη γνώση" - Συνέχεια στα Δικαστήρια διότι πρόκειται κατάφορη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

«Να διαμαρτυρηθώ που δεν μας δώσατε το λόγο επί της διαδικασίας πριν αρχίσει η διαδικασία γιατί η παρέμβαση που θα κάνουμε είναι άμεσα συνδεδεμένη για την πλήρη ενημέρωση του σώματος πριν από την ψηφοφορία.»

«Το άρθρο 50 που είναι αντισυνταγματικό και αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε είναι ότι η υπουργός κ. Κεραμέως παραπλάνησε και παραπληροφόρησε την Βουλή όταν συζητούσαμε το σχέδιο νόμου, καθώς ούτε κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως είχαμε ζητήσει με τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φίλη και κ. Τζούφη.»

«Χθες δημοσιοποιήθηκε έγγραφο επίσημο της αλληλογραφίας του ΔΟΑΤΑΠ το οποίο είναι από το Σεπτέμβριο που αποδεικνύει ότι υπήρχε μια αλληλογραφία όλους αυτούς τους μήνες και η κ. Κεραμέως το απέκρυψε. Ο ΔΟΑΤΑΠ που είναι το αρμόδιο όργανο –ιδρύθηκε από την κ. Γιαννάκου- έρχεται να αποδείξει με το έγγραφό του, ότι η κ. Κεραμέως είχε όλα τα νομικά επιχειρήματα της Υπηρεσίας για την αναγνώριση των τίτλων που αποδεικνύει ότι είναι αντισυνταγματικό το άρθρο 50 και να αντικρούσει την προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Καταγγέλλουμε την υπουργό Παιδείας για απόκρυψη των στοιχείων αυτών, η Βουλή ψήφισε χωρίς να έχει πλήρη γνώση. Έχουμε ζητήσει να κατατεθεί η αλληλογραφία στην Βουλή και θα επανέλθουμε. Είναι σίγουρο ότι όλη η επιχειρηματολογία θα βρει και τον δρόμο που χρειάζεται και στα δικαστήρια γιατί είναι παράφορη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή του ΔΟΑΤΑΠ «καίει» τη Νίκη Κεραμέως

Διαμαρτυρίες στην Βουλή - Δεν δόθηκε ο λόγος στον ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις