Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Τους... τυφλώνει το ταξικό μίσος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τους... τυφλώνει το ταξικό μίσος

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, είναι εντυπωσιακό, η υπουργός Παιδείας να μην γνωρίζει πόσος είναι ο προϋπολογισμός του υπουργείου της. Αλλά, από την άλλη, τι σημασία έχει η δημόσια χρηματοδότηση μιας Παιδείας που η κυρία Κεραμέως σχεδιάζει να την κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται ιδιωτική και να εξισώσει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με εκείνα των πανεπιστημίων;

ΒΕΒΑΙΑ, υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι. Για να υλοποιήσει τα σχέδιά της πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του συντάγματος που ορίζει ότι η ανωτάτη Παιδεία είναι υποχρεωτικά δημόσια. Συγκεκριμένα, στο τέλος της παραγράφου 8 του άρθρου 16 αναφέρεται ρητώς πως: «H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται».

ΟΠΩΣ αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρυτανείας του ΕΜΠ: «Η επαγγελματική εξίσωση των αποφοίτων των κολεγίων με τους αποφοίτους δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης υποβαθμίζει περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση, οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας των αποφοίτων των πανεπιστημίων και εμπορευματοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό, αίροντας στην πράξη το άρθρο 16 του συντάγματος». Σιγά την κατηγορία! Αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει η συγκεκριμένη κυρία.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αυτούς τους φανατικούς στρατολογημένους νεοφιλελεύθερους, οι νόμοι είναι σεβαστοί, όσο εξυπηρετούν τις απόψεις και τα συμφέροντά τους. Όταν δεν είναι, τους παρακάμπτουν εξουδετερώνοντας με ποικίλους τρόπους τη Δικαιοσύνη, αν τους εμποδίσει.

ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ άρθρο του, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ Γ. Σωτηρέλης σημειώνει, για ένα άλλο συνταγματικής τάξης νομοθέτημα: «Το αποκορύφωμα του κυβερνητικού πατερναλισμού, που βάλλει ευθέως κατά της συνταγματικής μας τάξης, είναι η επανάληψη της δυσμενούς μεταχείρισης των συνασπισμών απέναντι σε ‘αυτοτελή’ κόμματα ως προς την απονομή του εκλογικού bonus, που αποτρέπει πλήρως τις προεκλογικές συνεργασίες, αφού ένας συνασπισμός με 51% θα έπαιρνε λιγότερες έδρες από ένα ‘αυτοτελές’ κόμμα με 35%”!

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τις κοινωνικές συνθήκες, ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της χώρας για την οποία ευθύνονται. Αδιαφορούν για τη διεθνή απομόνωση, από τους χειρισμούς τους. Δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα στην αναστατωμένη από τις ανισότητες Ευρώπη που επιδιώκει να διαλύσει ο Τραμπ. Αυτοί είναι με τον Τραμπ και μετά απορούν γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι στον Κυριάκο η Μέρκελ.

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ, φανατικοί, τυφλωμένοι από ταξικό μίσος, απειλούν το παρόν και το μέλλον της χώρας αγκαζέ με τους εκμεταλλευτές χορηγούς τους. Και παρότι η συνταγή τους «δεν δουλεύει», συνεχίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL