Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Παρακρατικά σενάρια στην Προκαταρκτική Επιτροπή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρακρατικά σενάρια στην Προκαταρκτική Επιτροπή

Μέχρι και για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της και σύνδεση με την εισαγγελέα Τσατάνη, στην οποία είχαν βάλει βόμβα, έκανε χθες η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής της στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο! Παρά τη γεμάτη σενάρια κατάθεσή της, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, η Ελ. Ράικου παραμένει η μόνη μάρτυρας που ονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως “Ρασπούτιν” λέγοντας ότι η Επιτροπή θα μάθει το 1% όσων έκανε.

«Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Δ. Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη» είπε σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή.

Η αφήγηση

Η Ελ. Ράικου φέρεται να κατέθεσε ότι «τον Φεβρουάριο 2017 ήρθε στο γραφείο μου η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και με ρώτησε αν έχω στοιχεία εναντίον πολιτικών. Η ερώτησή της με ξάφνιασε, γιατί κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν μου την είχε κάνει. Όταν της είπα όχι, απόρησε. Λίγες μέρες αργότερα με πήρε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και με ρώτησε αν έχω βρει στοιχεία για πολιτικούς. Και σε εκείνον αρνήθηκα. Αρχές Μαρτίου με ξαναεπισκέφτηκε η Γ. Παπαδάκου και πάλι μου είπε για πολιτικούς. Αρνήθηκα. Φυσικά δεν της άρεσε η απάντηση και επέμεινε. ‘Πώς δεν έχεις; Και τα στοιχεία για τον Βενιζέλο και το βίντεο για τον Πικραμμένο που παίρνει χρήματα;’ μου είπε. Αιφνιδιάστηκα και της είπα πρώτη φορά ακούω τέτοια πράγματα. Μου λέει ‘φεύγω πάω τώρα να σ’ τα φέρω. Θα τα βρω και θα σ’ τα φέρω’. Δεν έφερε τίποτε και όταν της τηλεφώνησα για τα στοιχεία μου, είπε ότι δεν τα έχει βρει. Και δεν ξαναήρθε ποτέ. Ίσως γιατί ήξερε ότι θα της έπαιρνα κατάθεση. Λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και άσχημο τόνο με ρώτησε γιατί δεν έστειλα την υπόθεση στη Βουλή. Όταν του είπα πως δεν έχω στοιχεία μου, είπε: ‘Έχεις και παραέχεις. Στείλτε και θα τα βρουν οι παρακάτω’. Του απάντησα ‘εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής’. Εκείνος μου είπε ‘μείνε με τη σχολή σου και θα δεις τι θα πάθεις’. Τότε ένιωσα για πρώτη φορά την κοινή εκβίαση εις βάρος μου. Αισθάνθηκα ότι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση».

Ακόμη είπε ότι ο δημοσιογράφος Ανδρικόπουλος του “Documento” (σ.σ.: λέγεται Βασίλης Ανδριανόπουλος) της είπε ότι κατηγορείται από τη Ζαμανίκα και έτσι ξεκίνησαν δημοσιεύματα εις βάρος της και σειρά πειθαρχικών διώξεων.

Η Ελ. Ράικου φέρεται να είπε ότι «κάλεσα κάποιους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ και τους ενημέρωσα για τον ‘Ρασπούτιν’ εννοώντας φυσικά τον Παπαγγελόπουλο. Εκείνοι, για να μην γράψουν το όνομά μου, είπαν ότι τα είπαν οι κύκλοι Ράικου. Εγώ είχα πει τον Παπαγγελόπουλο. Έτσι τον καταχώρησα. Ως σκευωρό της ενεργούς πολιτικής». «Από το 2005 που ήταν προϊστάμενος στην Εισαγγελία Αθηνών και συνυπηρετούσαμε αποκαλούσε τον εαυτό του ‘Ρασπούτιν’ ο ίδιος ο Δ. Παπαγγελόπουλος» είπε και υποστήριξε πως «όσο ήταν υπουργός λειτουργούσε παραθεσμικά. Έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων».

«Ειλικρινά απορώ πώς τον στήριζε η τότε κυβέρνηση. Λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό που απορούσα πώς τον στηρίζει η τότε κυβέρνηση. Έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους. Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους» φέρεται να κατέθεσε.

Αίτημα δικαστικής συνδρομής για τον υιό Αβραμόπουλου

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ υπέβαλε στις 28 Ιανουαρίου 2019 η Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να διερευνηθούν οι οικονομικές συναλλαγές του Λάμπρου - Φίλιππου Αβραμόπουλου, γιου του πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατά την παραμονή του στην Αμερική.

Η Εισαγγελία ζητά πλήρη στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού του γιου Αβραμόπουλου, καθώς και στοιχεία για την κατοικία στην οποία διέμενε στη Βοστώνη. Γίνεται μάλιστα αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και τον Μάιο του 2015, ενώ σχετικά με την επίμαχη κατοικία αναγράφεται ότι: «Ευρίσκεται σε πολύ ακριβή συνοικία της Βοστώνης, ανήκει στον ίδιο ή σε τρίτο πρόσωπο».

Δ. Παπαγγελόπουλος: "Εκτίθεται και βουλιάζει στον βούρκο της"

"Αυτοπαγιδευμένη στον βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της, η κυρία Ράικου προσπαθεί με νέα βρομερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στον βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της, θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει δήλωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL