Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Στα ψιλά / Εκεί μας καταντήσατε...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Εκεί μας καταντήσατε...

«Δεν μπορεί αυτός ο οικισμός να μην έχει για τέσσερις μέρες ρεύμα. Θα πεθάνουν οι άνθρωποι, δεν έχουν φωτιά, δεν έχουν τρόφιμα. Χθες κινδύνευαν τρία άτομα, ήρθε και τα πήρε ο στρατός και οι υπόλοιποι παρέμειναν. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή. Γι' αυτό είπαμε ότι πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος. Δεν μπορεί 54 χιλιόμετρα από την Αθήνα να περνάει ο κόσμος τέτοιες συμφορές. Οι κάτοικοι που έχουν πρόβλημα υγείας κινδυνεύουν, δεν μπορεί κανείς να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε το 2020 ο κοινοτάρχης στα Βίλια Αττικής, καθώς το χωριό είχε συμπληρώσει τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και αποκλεισμένο από τα χιόνια της “Ζηνοβίας”. Λόγια αγανάκτησης και απόγνωσης, που προφανώς δεν φάνηκαν να συγκινούν τον περιφερειάρχη Αττικής καθώς δεν φρόντισε να εμπλουτίσει το Twitter του με κάποια σχετική φωτογραφική πόζα όπου θα κατατροπώνει με το βλοσυρό του βλέμμα την κακοκαιρία αναγκάζοντάς τη να τραπεί σε φυγή.

Για γέλια και για κλάματα οι κάποτε λαλίστατοι «εισαγγελείς» που μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν άφηναν ευκαιρία να πάει χαμένη για να στηλιτεύσουν το διαλυμένο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και τη μονίμως άφαντη Δούρου και τώρα αναλώνονται σε πόζες μπροστά στον φωτογραφικό φακό και σε δελτία Τύπου του τύπου «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς».

Η περιπέτεια που εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουν οι αποκλεισμένοι πολίτες του επιτελικού κράτους στα μόλις 54 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος Βίλια κραυγάζει διά της αποσιώπησής της από τα πάλαι ποτέ θορυβώδη ΜΜΕ που, ενώ κάποτε έβαζαν στη διαπασών το παραμικρό πρόβλημα, σήμερα άλλοτε κλείνουν μάτια και αυτιά κι άλλοτε φιλτράρουν επιμελώς τις διαμαρτυρίες, τα παράπονα που θα μπορούσαν να λεκιάσουν την αστραφτερή βιτρίνα του μηχανισμού που μας κυβερνά.

Ένα μικρό παράδειγμα είναι και τα Βίλια. Όπως τις προάλλες ήταν το κλείσιμο της Αθηνών - Λαμίας. Όπως ήταν το φιάσκο της Σαμοθράκης. Όπως είναι καθετί που συστηματικά υποβαθμίζεται και με άνωθεν εντολή περνά στα ψιλά της επιτελικής επικαιρότητας.

Έτσι και στα Βίλια Αττικής, που είχαν την ατυχία να αποκλειστούν χωρίς ρεύμα και νερό και να μην μπορούμε να να βρίσουμε τον Τσίπρα και να μην μπορούμε ζητήσουμε την παραίτηση της Δούρου. Εκεί μας κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ που πήγε κι έχασε τις εκλογές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL