Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να μην ξεχάσουμε τα αυτονόητα

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Και στην περίπτωσή μας το αυτονόητο είναι πως συμπαραστεκόμαστε στα θύματα της αστυνομικής βίας από όπου και αν αυτά πολιτικά προέρχονται.

Και στην περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ το αυτονόητο είναι πως στηρίζουμε όσους καταπατούνται τα ατομικά τους δικαιώματα, από όπου και αν αυτοί προέρχονται, ό,τι και αν αυτοί πιστεύουν. Τόσο απλά.

Τόσο απλά ώστε να μην βρισκόμαστε ενώπιον τραγελαφικών καταστάσεων όπου γραφίδες και πένες της δήθεν φιλελεύθερης Δεξιάς και ακροδεξιοί υπουργοί της Ν.Δ. εξευτελίζουν, λοιδορούν και δικάζουν κάποιους νομοταγείς πολίτες που τόλμησαν ενώπιον των αρχών να επικαλεστούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα που η αστική δημοκρατία προβλέπει. Τόσο απλά ώστε κάποιοι υπερδημοκράτες και υπεραριστεροί να επιχαίρουν των δεινών που βρήκαν τον Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του με αφορμή τις απόψεις του συλληφθέντα σκηνοθέτη για τους αναρχικούς και τους αντεξουσιαστές.

Ας μείνουμε καλύτερα στα αυτονότητα. Και στην περίπτωση του Δημήτρη Ινδαρέ αυτονόητη ήταν η προστασία της οικιακής του γαλήνης όπως αυτονόητο ήταν πως η αστυνομία υπάρχει για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι για να τα καταπατά.

Και αυτά είναι αυτονόητα είτε τα βλέπεις από δεξιά είτε τα βλέπεις από αριστερά είτε τα βλέπεις από το απέναντι μπαλκόνι, γιατί κάποια μέρα ίσως μπουν και στο δικό σου σπίτι, ίσως ανέβουν και στη δική σου ταράτσα, ίσως βάλουν κάτω και πατάνε και τα δικά σου παιδιά ανεξαρτήτως από ποια πλευρά βλέπεις τα πράγματα.

Ακόμη κι αν είσαι οπαδός της κανονικότητας, ακόμη κι αν σε ενοχλούν οι καταλήψεις, ακόμη κι αν είσαι ο φιλήσυχος και νομοταγής πολίτης της διπλανής πόρτας.

Αρκεί να μην επικαλεστείς τη νομιμότητα σε αυτούς που έχουν ταχθεί να την υπηρετούν. Γιατί τότε θα φανείς ύποπτος στα μάτια των αστυνομικών. Γιατί, αν δεν έχεις να κρύψεις κάτι, τότε τι το θες το ένταλμα και τι τον χρειάζεσαι τον εισαγγελέα;

Γιατί, αν δεν είσαι ένοχος, θα σε κάνουμε εμείς ένοχο προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων. Αστυνομία και πρόθυμα ΜΜΕ θα φροντίσουν για τα υπόλοιπα. Και άντε μετά εσύ να ψάξεις το δίκιο σου.

Κι άντε μετά εμείς να μετρήσουμε τη στήριξη που θα σου προσφέρουμε αναλόγως των φρονημάτων σου. Ξεχνώντας τα αυτονόητα, που τελικά φαίνεται πως δεν είναι και τόσο αυτονόητα.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις