Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Άλλη μια απάτη της ΝΔ: Στην επόμενη 4ετία παραπέμπει την κατασκευή του ΒΟΑΚ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άλλη μια απάτη της ΝΔ: Στην επόμενη 4ετία παραπέμπει την κατασκευή του ΒΟΑΚ!

Από δω τόχαν, από κει το ‘φερναν, τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ κα κατάφερε όχι μόνο να ακυρώσει τον σχεδιασμό και τους σε εξέλιξη διαγωνισμούς για τον ΒΟΑΚ, αλλά και να ξεκαθαρίσουν ότι αυτή την τετραετία δεν πρόκειται να προχωρήσει το έργο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, για την «Κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)», δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει κάτι στο έργο πριν το… 2022, το νωρίτερο, μάλιστα! Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν αυτή η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία και πάμε σε εκλογές το καλοκαίρι του 2023, θα φέρει και πάλι το θέμα του έργου μέσα στην προεκλογική περίοδο!

Αυτή είναι μια ακόμα απάτη της ΝΔ, που προεκλογικά, δια του αρχηγού της και σημερινού πρωθυπουργού Μητσοτάκη, διερρήγνυε τα ιμάτιά της για τον ΒΟΑΚ, «διαβεβαιώνοντας» ότι θα είναι «κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ», αλλά μετεκλογικά όχι μόνο διέκοψε κάθε διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη, αλλά παρέπεμψε και κάθε δική της ενέργεια για… μια επόμενη τετραετία!

Η παραπομπή του θέματος σε κάποιο μελλοντικό χρόνο έγινε στη Βουλή από τον κ. Καραμανλή και πάλι με την απίθανη πρόφαση ότι δεν υπάρχουν μελέτες!! Αυτό το «επιχείρημα», κι ας μην το καταλαβαίνει ο υπουργός, αποτελεί κόλαφο πρωτίστως για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μετά από 5 δεκαετίες δεν είχαν καν μελέτες, κι όχι για τα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ! 

Αλλά και πάλι αυτή είναι μια πολιτική απάτη καθώς προκήρυξη για το έργο είχε δημοσιευτεί από το 2018 στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μελέτες ετοίμασε και διαγωνισμούς προχώρησε (δείτε παρακάτω) και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πρώτες ομάδες των επενδυτών – κατασκευαστών είχε (δείτε επίσης την παραπομπή στη σύνοψη των μελετών), άρα είχε και τον τρόπο της χρηματοδότησης

Μπορείτε να δείτε τη σύνοψη των μελετών:

Καραμανλής διαψεύδει Τσακίρη ή στο επιτελικό κράτος δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Μόλις πριν από 2 μήνες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Ιωάννης Τσακίρης, επιβεβαίωνε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ωριμότητα του έργου, σε μελέτες και χρηματοδοτήσεις, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη.  

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εμμέσως πλην σαφώς παραδεχόταν ότι το έργο του ΒΟΑΚ -αν υπήρχε τέτοια βούληση –  θα μπορούσε να μην έχει σταματήσει, αλλά να συνεχιστεί ο προηγούμενος σχεδιασμός και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις! Άρα υπήρχαν και μελέτες και τρόπος χρηματοδότησης.https://www.youtube.com/embed/8EH0Wlr7gLA

«Όσον αφορά στο Βόρειο Άξονα Κρήτης, νομίζω ότι είναι πάλι τεχνικές λεπτομέρειες του Υπουργείου Υποδομών και το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι είναι  πολύπαθο το έργο, ενταγμένο είναι αυτή τη στιγμή, αν δημοπρατηθεί και γίνει θα προχωρήσει», έλεγε ο κ. Τσακίρης.

 

πηγή candiadoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL