Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ρ. Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα απέναντι σε μια Δεξιά εθνικά επικίνδυνη, κοινωνικά ανελέητη, οικονομικά ανερμάτιστη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα απέναντι σε μια Δεξιά εθνικά επικίνδυνη, κοινωνικά ανελέητη, οικονομικά ανερμάτιστη

“Μια Δεξιά που κάνει ό,τι μπορεί για να μας θυμίσει 'τι σημαίνει Δεξιά'. Αυτό ακριβώς που αισθάνονται οι νέοι, που είναι τα πρώτα θύματα της ατζέντας 'τάξη και ασφάλεια'”. Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων, η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της σήμερα στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Ιάσονα Μπάντιο.

Αναφερόμενη στις διεργασίες ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η Ρένα Δούρου παρατηρεί ότι “το κρίσιμο είναι, όχι να αγνοούμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να τις συνθέτουμε, μέσα από διάλογο, με διαφάνεια, το πλαίσιο μιας προωθητικής διαδικασίας”. “Αυτό είναι το στοίχημα ενόψει του συνεδρίου μας που θα βάλει τις βάσεις για το εφικτό, ρεαλιστικό πρόγραμμα της κυβερνώσας Αριστεράς”. “Της Δημοκρατικής, οικολογικής Αριστεράς του 21ου αιώνα”.

“Η κυβέρνηση των 'αρίστων' του κ. Μητσοτάκη πέρασε κάτω από τον πήχη στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Αιφνιδιασμός, προχειρότητα, αυτοσχεδιασμοί”, παρατηρεί η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “η εξωτερική πολιτική δεν είναι επικοινωνιακοί χειρισμοί ή δηλώσεις περί 'καλής διάθεσης' των δύο πλευρών, σαν η Τουρκία να μην είναι εκείνη που παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο”. “Πλέον απαιτείται σοβαρότητα και επιστροφή στην αποδοτική στρατηγική διαλόγου και πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ” επισημαίνει η ίδια καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί “ότι είναι άλλο οι δημόσιες σχέσεις και άλλο η σοβαρή εξωτερική πολιτική”.

Στηλιτεύοντας τις “εξαγγελίες – πυροτεχνήματα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που “από το βήμα του ΟΗΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακάλυψε την κλιματική αλλαγή ενώ μέχρι τις 7 Ιουλίου 2019, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα ευθύνονταν ο Τσίπρας και η Δούρου”, η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξηγεί ότι “μόνο μια ριζοσπαστική οικολογική πολιτική με αριστερό, προοδευτικό πρόσημο, μπορεί να οδηγήσει σε μια πράσινη νέα συμφωνία, κατά της “κλιματικής βαρβαρότητας”. 

Τέλος, η ίδια χαρακτήρισε την κατάργηση από την κυβέρνηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκφραση του “σκληρού ιδεολογικού πυρήνα της νεοδεξιάς που σιχαίνεται την ανόθευτη έκφραση των πολιτών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL