Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Νιώθετε ασφαλείς ή να φωνάξω τον στρατό και την αστυνομία;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νιώθετε ασφαλείς ή να φωνάξω τον στρατό και την αστυνομία;

Το τρίπτυχο ρουσφετοκρατία, νεοσυντηρητισμός και νεοφιλελευθερισμός αποτελεί τα κυρίαρχα ταυτοτικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ξηλώνει με θεαματική ταχύτητα και μανία κάθε θετικό μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης για να σβήσει το προοδευτικό αποτύπωμά της.

Το «κράτος των αρίστων» αποκαλύφθηκε στη μεγαλειότητά του ως κράτος των "γαλάζιων" κολλητών και φίλων και μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν ήταν οι Πατέρες και οι Διαματάρηδες, με τις αποκαλύψεις για διορισμούς «ρατσιστών», «ομοφοβικών» ακόμα και «πορτιέρηδων» να συνεχίζονται βγάζοντας στα κάγκελα ακόμα και τον ΣΚΑΪ. Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα, αλλά δεν είναι.

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό σήψης ήρθε η κατάθεση Αγγελή στην Προανακριτική να αποκαλύψει και ένα μιντιακό σκάνδαλο παράλληλα μ' αυτό της Novartis... Το «μαλλιοτράβηγμα» και οι βολές εκατέρωθεν Χατζηνικολάου - Αλαφούζου έφεραν και πάλι στο προσκήνιο την εκτεταμένη διαπλοκή που λυμαίνονταν τη χώρα και ως δια μαγείας κρύβεται κάτω από το χαλί. Την είδηση δεν θα τη βρείτε σε περίοπτη θέση στα δελτία ειδήσεων, ούτε στα ενημερωτικά πρωινάδικα των καναλιών. Δεν είναι άλλωστε ίδιας βαρύτητας με το σχόλιο της Κασιμάτη στο Facebook.

Ούτε ότι κόβεται η 13η σύνταξη θα βρείτε ή τις επιβαρύνσεις που έρχονται για τη μεσαία τάξη με το νέο ασφαλιστικό, ή ότι το κουτσουρεμένο κοινωνικό μέρισμα μοιράζεται σε ελάχιστους, ή τις τροπολογίες που ευνοούν τραπεζίτες, καναλάρχες και ιδιοκτήτες ομάδων.

Ειδήσεις είναι μόνο οι απόψεις των ειδικών φρουρών, των ακροδεξιών στρατιωτικών, των δεξιών σχολιαστών και των κυβερνητικών. Είδηση είναι να σε «εκπαιδεύει» ο Βορίδης όποτε χρειάζονται ιδεολογικές ενέσεις «αναγκαστικότητας του ξύλου».

Η βία εισέρχεται μετά έναν τηλεοπτικό καθαγιασμό εξαγνισμένη στην καθημερινότητά μας γιατί η «κανονικότητα» ξέρει και μπορεί. Να βάλει στη θέση τους γιατρούς όταν αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τους φοιτητές όταν διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στην Παιδεία, τα νεαρά άτομα, όταν πάνε σε έργο «ανεπίτρεπτο».

H αστυνομία προστατεύει τη δημοκρατία λένε βουλευτές της Ν.Δ. και τρομάζει η αναγωγή της στον απόλυτο ρυθμιστή του πολιτεύματος. Επικαλούνται το 40% που τους ψήφισε για να νομιμοποιούν την αστυνομική αυθαιρεσία και την αντικοινωνική τους πολιτική αποκαλύπτοντας πόσο φοβούνται το υπόλοιπο 60% και τις καθημερινές διαψεύσεις των ψηφοφόρων τους από την πολιτική τους (προσφυγικό, Πρέσπες, φοροελαφρύνσεις).

Δήμαρχοι και παπάδες διακόπτουν σεμινάρια επιμόρφωσης γιατί διαφωνούν, ειδικοί φρουροί ζητούν να «μπαίνουν» στις σχολές όταν γίνονται καταλήψεις, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή υποστηρίζει ότι ο στρατός θα αναλάβει και την «εσωτερική ασφάλεια»!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει σκηνικό πολέμου βάσει σχεδίου με όσους αντιδρούν για την επιβολή και την κυριαρχία του ακραίου νεοφιλελευθερισμού της, την ιδεολογική ήττα των ιδεών της Αριστεράς αλλά και τον αντιπερισπασμό από τις διαψεύσεις, τα ρουσφέτια της και τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Ποιος νοιάζεται για τους πρόσφυγες που κοιμίζουν τα όνειρά τους στη λάσπη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL