Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
"Αισθάνομαι φόβο" είπε στην Προκαταρκτική / Προανακριτική: Δύο φόνους συσχετίζει με την υπόθεση Novartis ο Ι. Αγγελής!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αισθάνομαι φόβο" είπε στην Προκαταρκτική / Προανακριτική: Δύο φόνους συσχετίζει με την υπόθεση Novartis ο Ι. Αγγελής!

Μέχρι και φόνους βλέπει πίσω από το σκάνδαλο της Novartis o πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής σύμφωνα με όσα είπε χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής!

Ο Ι. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε: «Συζητούσαμε οι εισαγγελείς για τους δύο φόνους που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου 'ντελιβερά'»! Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο «ντελιβεράς» στον οποίο αναφέρεται ο Ι. Αγγελής ήταν οδηγός του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο των εμβολίων για τον Η1Ν1 ο οποίος είχε τροχαίο δυστύχημα με τη μηχανή του.

Σημειώνεται ότι στον μάρτυρα αποδίδεται και ένα αίσθημα φόβου λόγω θανάτων σχετιζομένων με τη Novartis. «Αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου και ενός ακόμα προσώπου. Αντιλαμβάνεστε, από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας αισθάνομαι φόβο» φέρεται να κατέθεσε.

Ο μάρτυρας συνέχισε για τρίτη ημέρα να μην κατονομάζει, αλλά να «περιγράφει» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον "Ρασπούτιν". «Έχει σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Με τον Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον είχανε βάλει και στην ΕΥΠ. Εγώ αυτά ξέρω» φέρεται να κατέθεσε.

Χαρακτηριστικό των αντιφάσεων του μάρτυρα είναι ότι το πρωί χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού» και το βράδυ (απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση) είπε εμφατικά: «Κανένας δόλος, καμία ευθύνη Τσίπρα. Ορθώς δεν βρίσκεται στην Προκαταρκτική»!

«Ο τότε πρωθυπουργός δεχόταν πιέσεις για τον τρόπο που χειριζόταν η Ελ. Τουλουπάκη την υπόθεση. Βρέθηκε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών για την τύχη της Τουλουπάκη και της υπόθεσης» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Ι. Αγγελής και συνέχισε: «Θα μου πείτε, πού τα ξέρω αυτά; Τα φαντάζομαι; Όχι, μου τα έλεγε η τότε γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου».

Αναμενόμενος αντιπερισπασμός

Στην Προκαταρκτική έγινε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας παρουσίασε έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1η Αυγούστου 2017 το οποίο ερωτάται για χρηματισμούς γιατρών και πολιτικών, αλλά απαντά σε στοιχεία μόνο για χρηματισμούς γιατρών. Το έγγραφο σύμφωνα με τον μάρτυρα θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα στη δικογραφία που απέστειλε στη Βουλή η εισαγγελέας Διαφθοράς.

«Αναμέναμε τον αντιπερισπασμό» σχολίασαν χθες κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμαναν ότι «για κακή τύχη της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε στην Προκαταρκτική, επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο σκάνδαλο Novartis». Σημειώνεται ότι το έγγραφο του 2018 επιδείχθηκε στον Ι. Αγγελή, ο οποίος δεν το αμφισβήτησε. Σύμφωνα με πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ι. Αγγελής χαρακτήρισε ως «πάρα πολύ σημαντικό» έγγραφο του 2018...

Νέα επίθεση κατά Τουλουπάκη

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο "Ρασπούτιν" χρησιμοποιούσε έναν ενδιάμεσο για να δίνει εντολές στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Συνεννοούνταν με τον ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα. Όταν η Ελ. Τουλουπάκη ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς, η επικοινωνία με τον 'Ρασπούτιν' δεν γινόταν απευθείας.

Όμως όταν η Ελ. Τουλουπάκη ήταν επίκουρη στην Εισαγγελία Εφετών, συνεννοούνταν απευθείας με τον 'Ρασπούτιν' μέσω τηλεφώνων» φέρεται να κατέθεσε και πρόσθεσε ότι «η Εισαγγελία Διαφθοράς ισχυρίστηκε ότι «ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η Ελ. Τουλουπάκη έκανε ό,τι ήθελε».

Ισχυρίστηκε ακόμη ο Ι. Αγγελής πως «τον 'Ρασπούτιν' τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και στην Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο 'Ρασπούτιν'. Την καταγγελία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου την ανέθεσε στην Ελ. Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα: Καλά, είσαι καλά, Βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο 'Ρασπούτιν';». Τελικά η Ελ. Τουλουπάκη είπε ότι εκείνη δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο την έβαλε στο αρχείο».

Σκυμμένος δέχτηκε την επιπολαιότητά του για Κοντονή - Πάιατ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας ανέφερε στον μάρτυρα ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαψεύδει τον διάλογο με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ που του απέδωσε στην κατάθεσή του.

«Αν ο πράκτορας του FBI στην Αθήνα μου τα μετέφερε ψευδώς, τότε και εγώ σας μετέφερα ψευδώς τον διάλογο» περιορίστηκε να σχολιάσει ο Ι. Αγγελής.

«Καταλαβαίνετε ότι με την επιπολαιότητά σας μπορείτε να δημιουργήσετε μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο; Είναι δυνατόν να μεταφέρετε τον διάλογο ενός Έλληνα υπουργού και ενός Αμερικανού πρέσβη χωρίς να γνωρίζετε αν αυτός είναι αληθινός;» τον επιτίμησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, με τον μάρτυρα να μένει σιωπηλός...

Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο δικηγόρος Σαράκης εκβίαζε τους μάρτυρες, ενώ χαρακτήρισε την Ελ. Τουλουπάκη ως «το παιδί του Παπαγγελόπουλου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών».

Δυσφορία για την Ολομέλεια Εφετών

Δεν έκρυψε τη δυσφορία του ο Ι. Αγγελής για την απόφαση της Ολομέλειας Εφετών να μην αφαιρέσει τη δικογραφία του σκανδάλου της Novartis από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. Η απόφαση επί της ουσίας απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του Ι. Αγγελή στην Προκαταρκτική.

Η είδηση έγινε γνωστή την ώρα που κατέθετε ο Ι. Αγγελής και ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτίμησε ότι «η Ολομέλεια Εφετών δεν ξέρει τις λεπτομέρειες που ξέρω εγώ. Αν ήξεραν οι εφέτες όσα γνωρίζω προσωπικά για την υπόθεση, θα της την έπαιρναν οπωσδήποτε. Αν βρεθεί έστω και ένας εφέτης, για παράδειγμα, και μου πει ότι υπάρχει πρωτόκολλο στα έγγραφα της Novartis, να πάει να κοιτάξει τα μάτια του». «Αν επιβεβαιωθεί ότι έχω άδικο, εγώ θα παραιτηθώ, θα πάω ν' αλλάξω δουλειά» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL