Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Σιδερένια γκλοπ ζητάει συνδικαλιστής για την Αστυνομία καταγγέλλει ο Χ. Γιαννούλης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σιδερένια γκλοπ ζητάει συνδικαλιστής για την Αστυνομία καταγγέλλει ο Χ. Γιαννούλης (Video)

Ο Χ. Γιαννούλης διάβασε ανάρτηση που εκθέτει το υπουργείο και την ΕΛΑΣ, συνδικαλιστής της ΠΟΑΞΙΑ  στην οποία αφού υποστηρίζει ότι έτσι γίνονται οι συλλήψεις στο εξωτερικό σημειώνει: «Αν προσέξατε την σύλληψη την κάνουν αστυνομικοί με πολιτικά που φέρουν πιστόλι και γκλοπ σιδερένιο».

Ο κ. Γιαννούλης κατήγγειλε την ακραία αστυνομική βία στα Εξάρχεια τονίζοντας ότι:

«Δεν μπορεί να κλείσει κανείς τα μάτια στους θύλακες ή τους ανόητους αστυνομικούς που ενώ βάλουν χειροπέδες σε ένα άτομο συνεχίζουν να τον ξυλοκοπούν χωρίς καμία επιχειρησιακή ανάγκη. Αυτό λέγεται ξύλο. Δεν λέγεται σύλληψη. Λέγεται άχτι και οτιδήποτε εκτός από επιχειρησιακή δράση» τόνισε ο κ. Γιαννούλης.

Ενώ αναφέρθηκε και στο καθεστώς που επικρατεί στην Αστυνομία με τους αστυνομικούς δύο ταχυτήτων, τους ειδικούς φρουρούς και όσους έχουν προσληφθεί μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στον κ. Χρυσοχοϊδη που παρίσταντο εκεί την ώρα στην Βουλή είπε:

«Υπήρξε μάχιμος αστυνομικός, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και είμαι σίγουρος ότι είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει ακούσει ότι η μεγαλύτερη πληγή που έχει ανοίξει στο Αστυνομικό Σώμα ήταν η εκτός ΑΣΕΠ πρόσληψη των Ειδικών φρουρών. Οι δύο ταχύτητες αστυνομικών, οι Ειδικοί φρουροί και οι ορθώς προσλαμβανόμενοι μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων είχαν δημιουργήσει τεράστιες πληγές στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό έκλεινε με την εξίσωση των ειδικών φρουρών τους τελευταίους μήνες. Αυτή η ετεροβαρής αντιμετώπιση εκτός των άλλων προβλημάτων που παράγει, παράγει και Κορκονέες».

Παρέμβαση για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες περί «αστυνομικής βίας», έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Γιάννης Κατσιαμάκας.

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι «η Αστυνομία κέρδισε το στοίχημα» και ότι «στην Ευρώπη όπου τουλάχιστον η δημοκρατία δεν αμφισβητείται, οι συλλήψεις των “μπαχαλάκηδων” γίνεται με τον ίδιο τρόπο».

Η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ

Η Ελληνική Αστυνομία με ένα άρτιο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε στην εντέλεια με επαγγελματισμό, αποφασιστικότητα, υψηλό φρόνημα και ηθικό, απόρροια της πολιτικής βούλησης να αφεθεί η Αστυνομία να κάνει την δουλειά της, μέσα σε διάστημα 20 ημερών κέρδισε δύο μεγάλα στοιχήματα, αυτό της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη.

Και οι δύο εκδηλώσεις -παρά τα σχέδια και τις επιδιώξεις κάποιων- πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια χωρίς τους βανδαλισμούς και τις ακρότητες των προηγούμενων ετών. Αυτό δεν άρεσε όπως ήταν επόμενο σε κάποιους οι οποίοι ανακάλυψαν «αστυνομική βία» στις συλλήψεις που έγιναν τις νυχτερινές ώρες της 6ης Δεκέμβρη. Επειδή σε όλο τον κόσμο και δη στην Ευρώπη όπου τουλάχιστον η δημοκρατία δεν αμφισβητείται, οι συλλήψεις των «μπαχαλάκηδων» γίνεται με τον ίδιο τρόπο από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, αν κάποιος στην Ελλάδα γνωρίζει άλλον τρόπο παρακαλώ να μας τον πει…

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL