Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αστυνομική βία και πολιτική χρεοκοπία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομική βία και πολιτική χρεοκοπία

Σε καμία δημοκρατική χώρα δεν είναι ανεκτή αυτή η συμπεριφορά. Δουλειά της αστυνομίας είναι να επιβάλλει την τάξη και όχι να βγάζει τα απωθημένα της σε όποιον συλλαμβάνει. Και υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας είναι να διασφαλίζει τη συνταγματική νομιμότητα και το κράτος δικαίου, όχι να υποδαυλίζει τον φανατισμό των αστυνομικών οργάνων.

Με βάση τα παραπάνω, είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα γεγονότα της Παρασκευής.

Το υπουργείο αμφισβητεί την ύπαρξη τεκμηρίων που όλος ο κόσμος έχει δει με τα μάτια του, επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα των γεγονότων, εκφράζει κατανόηση απέναντι στην αστυνομική βία και κατηγορεί όσους διαμαρτύρονται, ότι ενθαρρύνουν τους ταραχοποιούς. Στην ουσία, η ανακοίνωση αυτή είναι ένα σήμα ότι ακόμα και οι πιο σοβαρές αστυνομικές εκτροπές θα έχουν την πολιτική κάλυψη του κ. Χρυσοχοΐδη.

Είναι προφανές ότι με προκλήσεις και τραμπουκισμούς εναντίον πολιτών καμία τάξη δεν πρόκειται να επιβάλει η αστυνομία. Μάλλον το αντίθετο θα καταφέρει.

Την κυβέρνηση όμως δεν την νοιάζει η επιβολή της τάξης. Την νοιάζει να συσπειρώνει το συντηρητικό κοινό στη γραμμή της «μηδενικής ανοχής» και να αλλάζει την κουβέντα, από θέματα όπως το προσφυγικό, το φορολογικό, τα πλαστά βιογραφικά των «αρίστων».

Ας ξέρει λοιπόν ότι στην κοινωνία υπάρχουν δυνάμεις αποφασισμένες να υπερασπιστούν τη συνταγματική νομιμότητα και το κράτος δικαίου. Και ότι κάθε λαϊκιστική επένδυση στην αστυνομική αυθαιρεσία είναι ένα μεγάλο βήμα προς την πολιτική χρεοκοπία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL