Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν πρόκειται για ακραία καταστολή αλλά για παρανομία των αστυνομικών (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν πρόκειται για ακραία καταστολή αλλά για παρανομία των αστυνομικών (ηχητικό)

«Δεν μιλάμε πλέον για ακραία καταστολή μιλάμε για καταστολή που έχει ξεπεράσει το άκρο, έχει ξεπεράσει τη νομιμότητα, πρόκειται για παρανομία των αστυνομικών» δηλώνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

«Το Σύνταγμά μας θέλει οι πολίτες να αντιμετωπίζονται ισότιμα απέναντι στο νόμο όποια ιδιότητα και αν έχουν. Ευχόμαστε ποτέ η αστυνομία να μην παρεκτρέπεται. Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί το μαγικό φίλτρο να απαλλαγούμε από μεμονωμένα φαινόμενα. Το θέμα είναι αν συμβεί κάτι τέτοιο να είναι τέτοια η αντίδραση της πολιτείας έτσι ώστε να μην ξαναεμφανιστεί» σημειώσε διερωτόμενος: «Έχουμε μια πολιτεία που το αποδοκιμάζει;». «Φοβάμαι ότι έχουμε μια αντιμετώπιση που δείχνει ανεκτικότητα» απάντησε.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/725055544&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

«Το θετικό φαινόμενο είναι ότι η φωτογραφία διαπέρασε το φράγμα του συστηματικού τύπου, εμφανίστηκε αρχικά στα κοινωνικά δίκτυα, και στον Τύπο που προβάλλει και αντικυβερνητικές ειδήσεις αλλά είχε τέτοια δύναμη που προβλήθηκε και από τα συστημικά μέσα. Είναι μία νίκη των ανθρώπων απέναντι σε ένα φράγμα που υπάρχει» συμπλήρωσε σχετικά με τιςφωτογραφίες που φαίνονται αστυνομικοί να χτυπούν και να εξευτελίζουν άτομα στα Εξάρχεια.

Αναφορικά με περισταστικά σωματικής έρευνας που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δήλωσε: «Η έρευνα είναι μια σοβαρή επέμβαση στις ατομικές ελευθερίες, επιτρέπεται κάτω από προϋποθέσεις και εγγυήσεις, πρέπει να υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις εξατομικευμένες και πρέπει να γίνεται με κάθε προσοχή να μην προσβάλλεται η τιμή, η αξιοπρέπειά και η σεξουαλική ελευθερία του κάθε ανθρώπου γιατί είχαμε πράξεις ξεγυμνώματος με σεξουαλικά χαρακτηριστικά. Όταν κάποιος δεν θέλει να τις υποστεί πρόκειται για πράξη αξιόποινη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL