Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Μια ακόμη "παραγραφή" που πέρασε στα ψιλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια ακόμη "παραγραφή" που πέρασε στα ψιλά

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είχε συσταθεί η Επιτροπή που θα έβαζε στο μικροσκόπιο τις συνέπειες του «μαύρου» στη δημόσια τηλεόραση και την οικονομική ζημιά στο Δημόσιο, ελέγχοντας εξονυχιστικά τα οικονομικά στοιχεία της ειδικής διαχείρισης της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν το 2013.

Ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής βρισκόταν η Σοφία Διαμαντοπούλου, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και ορκωτοί λογιστές με αποστολή να ελέγξουν το σύνολο των πράξεων της Ειδικής Διαχείρισης της ΕΡΤ μετά το «μαύρο», δηλαδή τις πράξεις εκκαθάρισης της δημόσιας εταιρείας η οποία έκλεισε από τη μια μέρα στην άλλη.

Η Επιτροπή είχε την ευθύνη να ελέγξει δύο ειδικούς εκκαθαριστές που πέρασαν αλλά και την εταιρεία συμβούλων που ανέλαβε τη συνέχιση της εκκαθάρισης μετά το 2015. Στο μικροσκόπιο του ελέγχου θα έμπαιναν η διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ, τυχόν ρευστοποιήσεις, η διαχείριση των οφειλών και των πιστώσεων, οι εκκρεμούσες συμβάσεις, τυχόν εισπράξεις, η εκπροσώπηση ενώπιον της Δικαιοσύνης κ.ά.

Αυτά λοιπόν είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2019 με προοπτική η Επιτροπή να ρίξει φως στο κόστος του «μαύρου», μόνο που η Νέα Δημοκρατία είχε άλλη άποψη. Έτσι, πριν τρεις μέρες και κάπου στα ψιλά του φορολογικού νομοσχεδίου πέρασε νύχτα και μια τροπολογία που μεταξύ άλλων έλεγε πως «καταργείται η συσταθείσα με την παρ. 10 του Ν.4173/2013 Ειδική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της ειδικής διαχείρισης της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της».

Τέλος λοιπόν ο έλεγχος για το κόστος του «μαύρου», αφού το σκοτάδι του επιτελικού κράτους κατάπιε την όποια ελπίδα είχαμε να μάθουμε κάποια στιγμή πόσα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι τα ψιλά γράμματα της πολιτικής αθλιότητας της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Γιατί είχε ψιλά γράμματα εκείνο το «μαύρο», από τα οποία απέρρεαν πολλά που κρύφτηκαν πίσω από όσα έγιναν μετά το λουκέτο και το μόρφωμα που ως ΝΕΡΙΤ ακολούθησε. Ψιλά γράμματα που κόστισαν και τώρα έρχονται κι αυτά να παραγραφούν, κατά την προσφιλή πρακτική της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL