Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυταρχισμός, απανθρωπιά και αλληλεγγύη

Η εκκένωση των καταλήψεων με πρόσφυγες στα Εξάρχεια έγινε με τυμπανοκρουσίες, άφθονη επίδειξη αστυνομικής δύναμης και κατηγορηματικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Χωρίς να έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στις γειτονιές που έμεναν, οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν, οι χώροι στους οποίους έμεναν χτίστηκαν με τσιμεντόλιθους και τα παιδιά τους υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν.

Δεν ήταν μια κίνηση στο πλαίσιο ορθολογικότερης διαχείρισης του προσφυγικού. Ήταν μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί η μπογδανόψυχη εκλογική βάση της Ν.Δ. που διψάει για σκληρότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στους αδύναμους. Αλλά όσο περισσότερη σκληρότητα βλέπει αυτός ο κόσμος τόσο περισσότερη ζητάει.

Τι απέγιναν αυτοί οι άνθρωποι από τη στιγμή που φορτώθηκαν στα πούλμαν και οι κάμερες αποχώρησαν; Η «Αυγή» πήγε να τους συναντήσει στο στρατόπεδο της Κορίνθου όπου έχουν μεταφερθεί.

Οι απερίγραπτα υποβαθμισμένες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αποδεικνύουν ότι το «επιτελικό κράτος» της Ν.Δ. είναι ακριβό στην καταστολή και στις παράτες αυταρχισμού και φθηνό -έως ανύπαρκτο- στον ανθρωπισμό.

Ευτυχώς, υπάρχει ακόμα ο κόσμος της αλληλεγγύης, που επιμένει να στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους καλύπτοντας, όσο μπορεί, μέρος από τις ανάγκες τους σε τρόφιμα, ρουχισμό και ιατρική περίθαλψη.

Απέναντι σε μια Ακροδεξιά που βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους, φανερούς και πλάγιους, να εκδηλώνει το μίσος, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που τρέφει μέσα στην ψυχή της, απέναντι σε ένα κράτος που θεωρεί την κακομεταχείριση των προσφύγων ως εργαλείο αποτροπής, η οργάνωση ενός ισχυρού και αποφασιστικού κινήματος αλληλεγγύης και ανθρωπισμού είναι υποχρέωση όλων μας.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο