Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Απαξιώνουν και να απαντήσουν για την καταψήφιση της εξάλειψης των διακρίσεων με ευθύνη της Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαξιώνουν και να απαντήσουν για την καταψήφιση της εξάλειψης των διακρίσεων με ευθύνη της Ν.Δ. (Video)

Με εντελώς άκομψο και άγαρμπο τρόπο, η ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δεν απάντησε στην ερώτηση που της έθεσε ο δημοσιογράφος για το άρθρο 5 που αφορούσε την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος συνανθρώπων μας, που δεν κρίθηκε αναθεωρητέο στην Συνταγματική Αναθεώρηση διότι καταψηφίστηκε από τη Ν.Δ.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την τροποποίηση του άρθρου 5 άνοιξε τον περασμένο Ιανουάριο όταν πέρασε (σσ η τροποποίηση) από την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος για προσθήκη σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.

Αντ’ αυτού η κ. Ασημακοπούλου απαξίωσε όπως μπορούσε την ερώτηση. Εξηγήσιμο αφού δεν είχε απάντηση και δεν ήθελε να εκτεθεί…

«Αν ήσασταν τώρα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα ψηφίζατε την αλλαγή του Συντάγματος περί ομοφοβίας» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου και ιδού η απάντηση που έλαβε:

«Δεν καταλαβαίνω τι με ρωτάτε; Θα ψήφιζα την πρόταση της Ν.Δ. για την συνταγματική αναθεώρηση. Θα ψήφιζα τον ψήφο για τους Έλληνες του Εξωτερικού. Μου βάλατε ένα άσχετο θέμα χωρίς να μου πείτε τη διατύπωση, τι και πως… Τι ερώτηση είναι αυτή; Από πού του ήρθε; Δεν είμαι ομοφοβική πάντως. Μια μεγάλη συζήτηση ανοίξατε και άσχετη».

Και επειδή… κατάλαβε ότι ήταν άστοχο να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα απαξιώνοντας επιπλέον το θέμα της εξάλειψης των διακρίσεων για θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού… προσπάθησε να τα μπαλώσει λέγοντας στον δημοσιογράφο ότι θα του πει τη γνώμη της αλλά όχι on camera.

Γιατί προφανώς ο κόσμος δεν κάνει να μάθει… τις νεοσυντηρητικές απόψεις της Ν.Δ. για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ούτε αν συμφωνεί ή όχι με αυτές η κ. Ασημακοπούλου που έχει θέση στην Ευρωβουλή.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL