Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Ούτε ο ΣΚΑϊ δεν άντεξε...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ούτε ο ΣΚΑϊ δεν άντεξε...

Όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων 4,5 μηνών υπάρχει μια διάχυτη "γκρίνια" για το πώς τα media αποσιωπούν σημαντικά γεγονότα προστατεύοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αφήνοντας πάντα στο απυρόβλητο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Δεν έχουν, φυσικά, άδικο όσοι "γκρινιάζουν".

Με τη μέθοδο της αποσιώπησης ή της χαμηλής αξιολόγησης, σοβαρά θέματα περνάνε κυριολεκτικά στο "ντούκου". Σε άλλες περιπτώσεις, φτάνουμε ακόμα και σε σημείο διαστροφής της πραγματικότητας. Αλλάζει π.χ. επί τα χείρω η ζωή των ανθρώπων με την κατάργηση του "βάσιμου λόγου απόλυσης", αλλά το θέμα παρουσιάζεται ως "καταπολέμηση της γραφειοκρατίας" και του "φακελώματος" των εργαζομένων!

Άλλα θέματα παρουσιάζονται με προκλητικό τρόπο προκειμένου να δικαιολογηθούν οι κυβερνητικές επιλογές. Ας αφήσουμε το εύκολο και εύλογο παράδειγμα με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία στα Εξάρχεια και ας δούμε, για παράδειγμα, πώς παρουσιάζεται σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ η πραξικοπηματική παραβίαση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης στη ΔΕΗ.

Πώς παρουσιάζονται οι "χατζηδάκειες αερολογίες" περί "τέλους μονιμότητας" (έχει συμβεί από το 2012) προκειμένου να περάσει εντελώς ασχολίαστη η τερατώδης για δημόσια επιχείρηση εισαγωγή της "ατομικής σύμβασης" στις νέες προσλήψεις. Το επεσήμανε χθες δηκτικά η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Τα παραδείγματα επιβεβαιώνουν το "τείχος" προστασίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Σκεφτείτε μόνο εάν ένας διορισμένος διοικητής νοσοκομείου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε και έλεγε ότι ο ίδιος ο Τσίπρας τού είχε τάξει την πρόσληψη ώστε να επιστρέψει στο κόμμα του με αντάλλαγμα να του φέρει ψήφους. Και λίγο αργότερα ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να έλεγε κυνικά: "Και ποιον να διορίσουμε αν όχι τους δικούς μας; Τους ξένους;".

Το ενδιαφέρον είναι ότι το τελευταίο προέκυψε στο απόλυτα φιλικό για την κυβέρνηση περιβάλλον του ΣΚΑΪ.

Όπως επίσης στον ΣΚΑΪ, την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εμφανίστηκε (ως συμπαρουσιαστής;) στην εκπομπή του Γ. Αυτιά για να παρουσιάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά ο τελευταίος τού έδειξε την "Αυγή" και την αποκάλυψη για διπλασιασμό των εισφορών στους αγρότες.

Συμπτωματικά ή όχι όλα αυτά, θα δούμε στην πορεία. Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι ότι τα τείχη προστασίας δεν θα (επ)αρκούν όσο η αυθαιρεσία, η αλαζονεία, ο νεοποτισμός γίνονται κανονικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL