Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Εντυπώσεις - Χαραυγή / Δεν τους προλαβαίνουμε... Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντυπώσεις - Χαραυγή / Δεν τους προλαβαίνουμε... Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο!

του Νεόφυτου Νεοφύτου

Δεν τους προλαβαίνουμε... Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, με τους κυβερνώντες να σφυρίζουν αδιάφορα. Από τις αδιαφανείς διαδικασίες και συμφωνίες και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, στις πολεοδομικές άδειες και τις παρεκκλίσεις σε βάρος του περιβάλλοντος και των αρχαιοτήτων για να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ημετέρων. Από τις αποκαλύψεις για τις εξαφανισθείσες αλλοδαπές γυναίκες και τον κατά συρροή δολοφόνο τους, στους θανάτους ανηλίκων (14χρονος Στέφανος και 16χρονος Παναγιώτης) λόγω της ανυπαρξίας και αδράνειας των κρατικών υπηρεσιών ευημερίας. Από τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών με εγκληματικό παρελθόν -κυπριακά διαβατήρια στον αρχηγό της Αστυνομίας της Καμπότζης και σε φυγόδικο Μαλαισιανό- στην ανέγερση πύργων και έκδοση υπηκοοτήτων σε φίλους Σαουδάραβες και σε Ρώσους και Ουκρανούς πελάτες των δικηγορικών γραφείων με διασυνδέσεις στο Προεδρικό. Από το οικογενειακό ταξιδάκι αναψυχής του Προέδρου με το ιδιωτικό τζετ του Κύπριου Σαουδάραβα στις οικονομικές ανταλλαγές και συμφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αρχιεπισκόπου.

Στο φως της δημοσιότητας και οι παράνομες παρακολουθήσεις από Ισραηλινούς. Έδωσαν άδεια οπλοφορίας σε Ισραηλινό ο οποίος δεν είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Ελέγχονται ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ενέκριναν άδεια οπλοφορίας σε έναν ξένο υπήκοο, ο οποίος μάλιστα είναι μέτοχος στην εταιρεία που κατείχε το κατασκοπευτικό βαν; Είναι ή δεν είναι αυτό σκανδαλώδες; Ακόμη χειρότερα, έφτασε στην Κύπρο ισραηλινό αυτοκίνητο με εξοπλισμό κατασκοπείας, αξίας 9 εκατ. ευρώ, το οποίο έκανε παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Μας είπαν ότι ξεγελάστηκαν γιατί ο εξοπλισμός δηλώθηκε στο τελωνείο ως μετεωρολογικός. Και θέλουν να τους πιστέψουμε! Εδώ οι τελωνειακοί ελέγχουν και κάνουν κατασχέσεις μανιταριών και σαλιγκαριών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και δεν έλεγξαν ολόκληρο κατασκοπευτικό εξοπλισμό; Ας μας πουν με ποιανού τις πολιτικές πλάτες επιτράπηκε η εισαγωγή του κατασκοπευτικού βαν.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι παρουσιάζονται. Αν διαπιστωθεί ότι ο κατασκοπευτικός εξοπλισμός χρησιμοποιείτο παράνομα είτε για λογαριασμό ιδιωτών είτε πολιτικού κόμματος είτε για λογαριασμό των αρχών ασφαλείας, τότε μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων, με το οποίο πέφτουν κυβερνήσεις... Γι’ αυτό απαιτείται ανεξάρτητη έρευνα από ποινικούς ανακριτές, οι οποίοι να διοριστούν από τον γενικό εισαγγελέα με διευρυμένους όρους εντολής και εξουσίες.

Υστερόγραφο: Ο Πρόεδρος δεν απάντησε ακόμη εάν ταξίδεψε ή όχι οικογενειακώς με το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL