Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Θ. Δρίτσας: "Κανιβαλικό" το μήνυμα της κυβέρνησης στο προσφυγικό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Δρίτσας: "Κανιβαλικό" το μήνυμα της κυβέρνησης στο προσφυγικό (Video)

«Βαθιά νυχτωμένη η Ν.Δ. για το τι σημαίνει προσφυγικό – μεταναστευτικό αλλά η ρίζα του και η βάση του είναι η διεθνής νομιμότητα, όχι του Όρμπαν και των περιορισμών αλλά της συνθήκης της Γενεύης, που είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική κατάκτηση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενσωματώνει τα βιώματα δύο Παγκοσμίων Πολέμων».

«Αν δεν σεβαστούμε αυτούς τους κανόνες θα έχουμε απάνθρωπες πολιτικές και για τους πρόσφυγες-μετανάστες και για τον πληθυσμό της Ελλάδας διότι η νομιμότητα είναι αυτή που εξασφαλίζει ισορροπίες».

«Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα τι σημαίνει; Κλειστά δεν είναι τα hot spot; Πολύ ωραίες οι μακέτες που περιλαμβάνουν μάλλον ένα ερημονήσι. Όλη η μακέτα προσομοιώνεται σε κάτι τέτοιο, άρα μία υπόκλιση στον κ. Βελόπουλο».

«Πως θα οργανωθούν οι κρατικές λειτουργίες να λειτουργούν σε έναν χώρο χωρίς κοινωνική οργάνωση;» αναρωτήθηκε ο Θοδωρής Δρίτσας.

«Κάθε 15 μέρες ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει ένα νέο βαρύγδουπο πρόγραμμα. Πριν λίγες μέρες κάλεσε τους Περιφερειάρχες και τους είπε ότι κατεύθυνση είναι η δίκαιη ισοκατανομή στην ενδοχώρα. Τι σχέση έχουν τα κλειστά κέντρα με αυτό;»

«Το δόγμα θα τους κάνουμε το βίο αβίωτο για να μην έρχονται εφαρμόζεται τώρα διακηρύχθηκε όμως από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό με την σύμβαση της Γενεύης, απολύτως. Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι κανιβαλικό. Δεν μπορείς να οργανώσεις υποδοχή προσφύγων και μεταναστών με λογική αποτροπής.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL