Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
«Δεν είναι προσωπικό το θέμα»!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Δεν είναι προσωπικό το θέμα»!

Το παράδοξο: από τη μία τα κόμματα της Αριστεράς να καμαρώνουν ότι αυτή ήταν η πιο ήσυχη πορεία στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια κι από την άλλη η κυβέρνηση να επαίρεται ότι με τα μέτρα που έλαβε έσωσε την Αθήνα από την καταστροφή. Ειδικά αφού βρήκαν και μερικά πλαστικά μπουκάλια νερού και ηλιέλαιου (!) σε μια ταράτσα μαζί με μπίρες που θα μπορούσαν να γίνουν, π.χ., δέκα βόμβες μολότοφ.

Το ενδεχόμενο να πήγαν για σκι οι Αθηναίοι μπαχαλάκηδες, εξόδοις των χορηγών τους, δεν παίζει;

Εν πάση περιπτώσει, επειδή οι πορείες για το Πολυτεχνείο πολλές φορές οδήγησαν και οδηγούν σε αηδία (π.χ. η λαθροχειρία του ΠΑΣΟΚ με τη σημαία), ας δούμε κάτι που τα τελευταία χρόνια το περνάμε εν τάχει.

Υπάρχουν δυνάμεις που αυτοποθετούνται στα αριστερά της Αριστεράς και που οι βαρβαρότητές τους δεν καταγγέλλονται με την ίδια σφοδρότητα για αντίστοιχες συμπεριφορές της Ακροδεξιάς.

Στην ουσία λοιπόν: εκεί που δεν παρενέβαιναν οι δάρτες του Χρυσοχοΐδη, είχαμε τους πούρους αριστερούς, που με το αριστερόμετρο στο χέρι επέλεγαν ποιοι δικαιούνται να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και ποιοι είναι προδότες, οπότε το δικό τους στεφάνι έπρεπε να γίνει κομμάτια και ο ισοβίτης της χούντας που το κατέθεσε, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, έπρεπε να γιουχαϊστεί και να απειληθεί. Και ο μεν Τριαντάφυλλος, ψηλός και αδύνατος, αλλά χοντροκόκαλος, απέφυγε τον ξυλοδαρμό. Μια άλλη συντρόφισσα, όμως, φυλακισμένη κι αυτή επί χούντας, έφαγε τη γροθιά στο πρόσωπο. «Γιατί, παιδί μου;» του είπε ζαλισμένη.

Και ο νεαρός κάφρος απάντησε: «Δεν είναι προσωπικό το θέμα»!

Μάρτης 1969: Ξημερώματα, με συλλαμβάνουν δυο ασφαλίτες και με αδειάζουν στις νέες (τότε) εγκαταστάσεις στη Βαλαωρίτου. Στο τεράστιο για την εποχή ασανσέρ με παραδίδουν σε δυο άλλους «για τον 4ο». Με το που μπαίνω στον θάλαμο, ο ένας μου δίνει γονατιά στη γούβα πίσω από το δικό μου γόνατο. Πέφτω. Με σηκώνουν και μου ρίχνει μια κοφτή στο δεξί νεφρό. Όσο βγαίνει η φωνή μου, ρωτάω: “Γιατί;”. «Δεν είναι προσωπικό» μου λέει χαμογελώντας ο μπάτσος.

Νέος ήταν κι αυτός, άντε το πολύ 25άρης. Αλλά ήξερε να δέρνει...

Ο ένας παπαδοπουλάκι κι ο άλλος, ο προχθεσινός, «επαναστάτης».

Φυσικά, γνωρίζω από τώρα την πορεία του θυμωμένου νέου. Άνθρωπος που σηκώνει χέρι όταν διαφωνεί πολιτικά (;) με κάποιον τελικά συμπληρώνει τη μάζα εκείνη που στη Γαλλία μετέτρεψε τους αριστερούς δήμους σε λεπενικούς. Κι εδώ, στη Θεσσαλονίκη, οι άλλοτε αριστεροί δήμοι δεξιοί έγιναν με στήριξη ακροδεξιών.

Κάποιοι λένε ότι φταίει που δεν έχουμε περιφρούρηση. Να γίνουμε δηλαδή πυγμάχοι;

Φωνάζουμε -και σωστά- για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες, τις βαρβαρότητες των ΜΑΤ και την αναγόρευση σε κανονικότητα της βίας της εξουσίας από τον αείποτε εραστή του αυταρχισμού Μάκη Βορίδη. Όμως, άραγε, ποια διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις εμετικές δηλώσεις Βορίδη όπως και στους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών αλλά και των συγγενών τους από μπάτσους, με τις επιθέσεις, λεκτικές ή σωματικές, των ιεροεξεταστών της αριστεροσύνης μας;

Δεν δηλώθηκε η πολιτική ταυτότητα του τραμπούκου που χτύπησε τη συντρόφισσα. Τόσο γενναίος! Οι μέντορές του κάνουν, όπως πάντα, την πάπια.

Εκείνοι όμως που δεν επιτρέπεται πια να σιωπούν ή να ξεφεύγουν με μισόλογα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν σήκωσαν το θέμα, αλλά το υποβάθμισαν.

Η ανοχή σε κάθε αλήτη που πετούσε, π.χ., μολότοφ κι έκαιγε αυτοκίνητα ανύποπτων πολιτών (τουλάχιστον πέντε κάηκαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη από «αντιεξουσιαστές») και η ενίοτε συμπαράσταση σε τραμπούκους επειδή υφίστανται κάποτε αστυνομική βία είναι αφελείς, όταν δεν καταδικάζεται ξεκάθαρα και η δική τους βία, που δεν έχει χρώμα για τη δική μας Αριστερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL