Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δέσμιοι της ακροδεξιάς ρητορικής τους

Φωτό αρχείου - Αμυγδαλέζα

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι όμηρος της ακροδεξιάς ρητορικής που υιοθέτησε όσο ήταν αντιπολίτευση. Οι τοπικοί της παράγοντες ξεσάλωσαν σε αντιπροσφυγική πλειοδοσία.

Υποσχέθηκαν να κλείσουν μια και καλή το «ξέφραγο αμπέλι», να βάλουν τους «λαθροεισβολείς» σε σύρμα, να τους στείλουν με συνοπτικές διαδικασίες «από 'κεί που ήρθαν», να τους πνίγουν στη θάλασσα, να τους επιστρέφουν μαζικά στην Τουρκία.

Κοντολογίς: Μάζεψαν ψηφαλάκια επενδύοντας στο αφήγημα ότι για την προσφυγική κρίση φταίνε η ανεκτικότητα και η αδράνεια των μαδούρων, που κουβαλάνε εδώ τους πρόσφυγες γιατί θέλουν να αλλοιωθεί ο ελληνοχριστιανικός μας πολιτισμός. Και τώρα τα λούζονται. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που ούτε με τσαμπουκά ούτε με παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου ούτε με χαϊδολόγημα των ακροδεξιών της πανσέτας μπορείς να το διαχειριστείς.

Και τώρα τι κάνουν; Εξαγγέλλουν ένα σχέδιο το οποίο ελπίζουν ότι οι Ευρωπαίοι και ο ΟΗΕ θα το αντιληφθούν ως ανθρωπιστικό και η ακροδεξιά τους βάση ως στρατόπεδα συγκέντρωσης με ευκαιρίες τοπικής ανάπτυξης και θέσεις εργασίας.

Αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να διαχειρίζονται την αποτυχία του προηγούμενου σχεδίου, που προέβλεπε την αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά προσέκρουσε στους μακεδονομάχους. Και το οποίο ήταν διαχείριση της αποτυχίας του προ-προηγούμενου σχεδίου που δεν προέβλεπε απολύτως τίποτα.

Συμπιέζοντας πρόσφυγες σε κλειστά στρατόπεδα, δεν θα καταφέρουν τίποτα περισσότερο από το να επιταχύνουν μια νέα κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι η αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα, στελέχωση των επιτροπών ασύλου και πίεση προς την Ε.Ε. Αυτά δηλαδή που προσπαθούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Όταν αυτοί πετάγανε πέτρες.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο