Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Διεθνής Αμνηστία στη δίκη του Λάμπρου Γούλα

Τη σημερινή δίκη του Λάμπρου Γούλα αναμένεται να παρακολουθήσει ως παρατηρήτρια η Διεθνής Αμνηστία (Δ.Α.), στο πλαίσιο της καταγγελίας του για την άσκηση αστυνομικής βίας.

Τη σημερινή δίκη του Λάμπρου Γούλα αναμένεται να παρακολουθήσει ως παρατηρήτρια η Διεθνής Αμνηστία (Δ.Α.), στο πλαίσιο της καταγγελίας του για την άσκηση αστυνομικής βίας.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η επώνυμη καταγγελία του στο omniatv - συντάκτρια του οποίου σε έλεγχο από αστυνομικούς στις 17 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια δέχθηκε απειλές προς τη συντακτική ομάδα του μέσου- στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό και του ασκήθηκαν βασανιστήρια από δυνάμεις του ΜΑΤ.

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια και, σύμφωνα με την καταγγελία του, υπέστη ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου μέλη της διμοιρίας των ΜΑΤ, που τον συνέλαβαν, συνέχισαν να τον χτυπούν, τον έγδυσαν με τη βία, έψαξαν και πέταξαν τα πράγματά του, τον παρενόχλησαν σεξουαλικά, τον πετούσαν ο ένας στον άλλο και τον έβρισαν με σεξιστικό και ομοφοβικό τρόπο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

"Η συγκεκριμένη επώνυμη και πολύ σοβαρή καταγγελία ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων πρέπει να διερευνηθεί αμέσως με αμερόληπτο και διαφανή τρόπο. Καλούμε την ελληνική αστυνομία να διεξαγάγει την αρμόδια διαδικασία για τη διερεύνηση τέτοιων επώνυμων καταγγελιών και να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται" σημειώνει η Δ.Α.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις