Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Θορυβημένη η κυβέρνηση από τα μηνύματα της προχθεσινής πορείας / Διαγωνισμός λασπολογίας του φιλοκυβερνητικού Τύπου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θορυβημένη η κυβέρνηση από τα μηνύματα της προχθεσινής πορείας / Διαγωνισμός λασπολογίας του φιλοκυβερνητικού Τύπου

Με λασπολογικές αναφορές εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα εκδήλωσαν χθες τα πρωτοσέλιδα του διεξιόστροφου Τύπου τη δυσανεξία της κυβέρνησης για την μεγάλη κυριακάτικη διαδήλωση ενάντια στην καταστολή και στον αυταρχισμό.

“Αριστερός ξανά” ήταν ενδεικτικά ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας “Τα Νέα”, που -σε εμφανή κατάσταση... παροξυσμού- ισχυρίζονται ότι “ο υποκριτής Αλ. Τσίπρας, έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια εναγκαλισμού με τις ΗΠΑ χθες... διαδήλωσε εναντίον τους”. Επιπλέον, ο “Ελεύθερος Τύπος” επέλεξε να αναδείξει, στην πρώτη σελίδα, την ανακοίνωση της Ν.Δ. που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “τουρίστα”, παραλείποντας ότι ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο περιορίστηκε σε ένα “tweet” για την επέτειο του Πολυτεχνείου από το Λονδίνο!

Στον διαγωνισμό των συκοφαντικών βολών κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε και η εφημερίδα “Δημοκρατία”, καθώς στο πρωτοσέλιδό της καταλόγιζε “ρεσιτάλ υποκρισίας” στον Αλ. Τσίπρα που “θυμήθηκε το Πολυτεχνείο”, ενώ σε λαϊκίστικους τόνους η εφημερίδα “Εστία” εμπεριείχε τον τίτλο “Έκαστος εις στο είδος του. Επιστροφή Τσίπρα στο πεζοδρόμιο”.

"Γαλάζια" προσπάθεια στοχοποίησης του φοιτητικού κινήματος

Εμφανώς θορυβημένη η Ν.Δ. από τα μηνύματα της προχθεσινής πορείας, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για “καπηλεία” του συλλαλητηρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου με αφορμή την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την «πρώτη μεγάλη, μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση». “Τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει» περιορίστηκαν να συμπληρώσουν "γαλάζιες" πηγές. Επιχειρώντας δε να διαβάλουν και εκφοβίσουν το φοιτητικό κίνημα, οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως «υπάρχει πλέον πολιτική βούληση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων».

H N.Δ., -επιδιώκοντας να συσκοτίσει την ευρεία αστυνομική επιχείρηση καταστολής στα Εξάρχεια- κατέληξε στον ισχυρισμό ότι «οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν».

Με αστυνομική στολή ο Μπογδάνος

Σ' αυτό το φόντο, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος φόρεσε... αστυνομική στολή χθες πανηγυρίζοντας για το γεγονός ότι “μπήκαμε μέσα στα Εξάρχεια”! Ο βουλευτής της Ν.Δ. θεωρεί (ΑΝΤ1) ότι «χθες (σ.σ.: προχθές) κάνοντας κάτι αδιανόητο για πολλούς, την ώρα που το μπλοκ των αντεξουσιαστών ήταν στην πορεία, μπήκαμε μέσα και μαζέψαμε τις βάσεις τους στην πλατεία Εξαρχείων. Μετά αποκλείσαμε την πλατεία Εξαρχείων και κρατήσαμε το Πολυτεχνείο όλο το βράδυ»...

Ουρά της κυβέρνησης το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Παράληλα, το Κίνημα Αλλαγής, αντιγράφοντας τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και τα πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ισχυρίστηκε ότι “ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια ήταν τακτικός επισκέπτης της πρεσβείας. Φέτος ξανάρχισε να διαδηλώνει απέξω. Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της”...

Ηχηρή διαφοροποίηση Ι. Φωτήλα

“Δεν χρειαζόταν, αν θέλετε τη γνώμη μου, καθόλου αυτή η ανακοίνωση της Ν.Δ” ήταν η δήλωση - άδειασμα του Ιάσωνα Φωτήλα αναφορικά με τον "γαλάζιο" ισχυρισμό ότι ο "τουρίστας" Τσίπρας έκανε πορεία μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία! Ο βουλευτής της Ν.Δ. υπογράμμισε με νόημα (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι “ο καθένας έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε μια πορεία”, ενώ αρκέστηκε να συμπληρώσει ότι συνιστά “αντίφαση ο κ. Τσίπρας να συμμετέχει σε μια αντιαμερικάνικη πορεία όταν έχει αποκαλέσει τον κ. Τραμπ τον καλύτερο Πρόεδρο των ΗΠΑ»...

Δεν πέρασε δε απαρατήρητο ότι ο Ι. Φωτήλας αναγνώρισε τη “μαζικότητα της πορείας”, καταλήγοντας ότι «για πρώτη φορά είχαμε μια απόλυτα ομαλή πορεία και γι’ αυτό πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην πολιτική ηγεσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL