Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
«Ουρλιάζαμε»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ουρλιάζαμε»

Ο Κ. Μητσοτάκης, δηλαδή η Μαρέβα, σε χαλαρό τριήμερο στο Λονδίνο, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου. Σούσι στις όχθες του Τάμεση και τσάι. Splendit, my dear.

Την ίδια ώρα ο Αλ. Τσίπρας κατεβαίνει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Με μπουφάν και αθλητικά. Μαζί με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο πρώτος διατελέσας πρωθυπουργός που το κάνει. Και παρασέρνει μικρούς και μεγάλους - «ρε συ, εδώ θα πάει ο Τσίπρας, εμείς δεν θα πάμε;».

Η Μαρέβα ομολογεί στον Τσιτσιπά «ουρλιάζαμε, ουρλιάζαμε» σαν να ήταν ο Τσουκαλάς στη Θύρα 7. Ούρλιαζε σε ένα άθλημα που οι κυρίες φορούν μεγάλα (ενίοτε ανθοστόλιστα) καπέλα και ο διαιτητής ακούγεται μόνο όταν λέει «silence s'il vous plaît» στους θεατές. Καθόλου σικ η συμπεριφορά σας, κυρία μου, και μας εκθέτει ως κυβέρνηση. Περιοριστείτε στα ψώνια από το Harrod’s, όπως κάθε Ελληνίδα της τάξης σας.

Η Ν.Δ., ενοχλημένη από την απήχηση της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον αποκαλεί «τουρίστα στις διαδηλώσεις». «Σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι» λέει η Ν.Δ. για τον Αλ. Τσίπρα. Ρε συ, ο δικός σου ΠΗΓΕ στη Βρετανία για τσάι! Τη χώρα, όχι το ξενοδοχείο.

Άσε που το να λέει η Ν.Δ. τον Αλ. Τσίπρα τουρίστα στις διαδηλώσεις είναι αντίθετο στην εικόνα του «μπαχαλάκια από κούνια» που προσπαθεί (με τη βοήθεια του Α. Λοβέρδου) να του προσάψει. Δεν διαβάζουν δεύτερη φορά όσα γράφουν στο Μοσχάτο; Αλλιώς παραδεχτείτε το και πείτε πόσα σας πληρώνει η Κουμουνδούρου.

Η οποία Κουμουνδούρου, παρεμπιπτόντως, απάντησε στη Ν.Δ. με σχόλιο επιπέδου «Ομάδας Αλήθειας» για «long weekend του Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο».

Σε άλλες εικόνες της Αθήνας, τα ΜΑΤ εισέβαλαν σε εστιατόριο των Εξαρχείων για τη σύλληψη υπόπτων. Αντέδρασαν σε κατάσταση πανικού οι πελάτες, αλλά και ο ιδιοκτήτης. Ούρλιαζαν κι αυτοί, αλλά ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν άκουγε. Είχε βγάλει την πολιτική υποχρέωση με συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα», ύστερα από συνεννόηση με το Μαξίμου, όπου είχε μιλήσει για τη «λαγνεία των γκλομπ».

Επί του ιδίου θέματος ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος κατέγραψε με φωτογραφίες που ουρλιάζουν «άγριο πέσιμο στα Εξάρχεια και προσαγωγές στον σωρό».

Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός (newsit.gr), ο οποίος χτυπήθηκε στο αριστερό του χέρι από άντρα των ΜΑΤ με γκλομπ, ενώ άλλος αστυνομικός έπεσε πάνω του με την ασπίδα του. Όποιος δει το βίντεο που μετέδιδε ο δημοσιογράφος την ώρα που δέχθηκε επίθεση καταλαβαίνει ότι κάποιος πρέπει να ουρλιάξει.

Στη Θεσσαλονίκη με απέραντο σεβασμό είδαμε στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης μια φοιτήτρια με αναπηρία. Η κοινωνία ουρλιάζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL