Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία του Πολυτεχνείου (Video)

Φωτο: Ευρωκίνηση

Μαζική και ειρηνική ήταν η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου - Έπεσε στο κενό η τρομοκρατία των τελευταίων ημερών στην οποία είχε επιδοθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και παρά την αστυνομοκρατία δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Ανταπόκριση: Έλλη Ζώτου

Η κεφαλή της πορείας έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία η οποία είναι περικυκλωμένη από ΜΑΤ και κλούβες της αστυνομίας. Λίγο αργότερα το μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο Hilton. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία του Πολυτεχνείου που δεν ενέδωσε στην τρομοκρατία των τελευταίων ημερών.

Δυναμική η παρουσία της νεολαίας της. Τα μπλοκ των φοιτητών του Πολυτεχνείου αντηχούν σε όλη την διαδρομή προς την Αμερικανική πρεσβεία. Να σημειωθεί ότι ο κόσμος στα μπλοκ είναι συμπαγής ενώ δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των μπλοκ των φοιτητών και του ΣΦΕΑ.

Τα φώτα των δρόμων ήταν κλειστά παρόλο που είχε πέσει το βράδυ με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της πορείας να γίνεται σε πλήρη συσκότιση. Στη συνέχεια τα φώτα άναψαν.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία με παραταγμένες κλούβες δεξιά και αριστερά στην Καραγεώργη Σερβίας ενώ αστυνομικές δυνάμεις είναι παραταγμένες και στην Βασιλίσσης Σοφίας. 

Χαρακτηριστικό της φετινής πορείας είναι η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας και η μαχητική παρουσία των μεγάλων μπλογκ των φοιτητικών συλλόγων. Κυριαρχούν τα συνθήματα ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η σημαία που κάθε χρόνο εμφανίζει και εξαφανίζει η ΠΑΣΠ όταν έφτασε στην Αμερικανική Πρεσβεία

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου

(φωτογραφίες: Ευρωκίνηση)

 

Συνεχείς ανταποκρίσεις από τους συντάκτες της ΑΥΓΗΣ και εδώ:

 

46 χρόνια μετά - Η πορεία του Πολυτεχνείου (Συνεχής Ενημέρωση)

 

Μαζικό το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην Πορεία του Πολυτεχνείου (Video)

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις