Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Με 5 μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική – Ο Φρουζής αρνείται συνάντηση με Σαμαρά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με 5 μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική – Ο Φρουζής αρνείται συνάντηση με Σαμαρά (Video)

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν ότι αυτό δεν ισχύει γιατί έχει κληθεί τρεις φορές. Τον Φεβρουάριο του 2018, το Μάρτιο του 2019 και τον Απρίλιο του 2019. Εκείνος επέλεξε να στείλει υπόμνημα.

Ο Φρουζής υποστηρίζει ότι δεν του έχει δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται ότι δεν συνάντησε ποτέ τον Ε. Βενιζέλο ούτε τον Δ. Αβραμόπουλο. Είδε τον Αν. Λοβέρδο μία φορά στο προαύλιο του Υπουργείου και καθώς ήταν και άλλοι μπροστά δεν πρόλαβε καν να χαιρετίσει.

Ο κ. Φρουζής άφησε αιχμές κατά της Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με συναντήσεις που είχε ο Φρουζής δήλωσε ότι:

Συναντήθηκε μία φορά με τον Αλέξη Τσίπρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που μείωνε τις τιμές των πρωτότυπων φαρμάκων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την μείωση τιμών και έδωσε συνέντευξη τύπου.

Αρνήθηκε ότι συναντήθηκε με τον Κουτρουμάνη ενώ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με Λυκουρέντζο δύο φορές, με τον Σαλμά 4 – 5 φορές, με τον Άδ. Γεωργιάδη 4 – 5 φορές παρουσία πάντα μελών ΣΦΕΕ. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Φρουζής όλους τους συνάντησε πριν το 2015.

Τέλος, αρνήθηκε ότι είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Αν. Σαμαρά και ότι μετέφερε τροχήλατή ή ιπτάμενη σε αυτόν ή βαλίτσα.

Τον Σαμαρά τον συνάντησε σε μία μεγάλη εκδήλωση παρουσία της Μέρκελ όπως δηλώνει όπου είχε κληθεί ως πρόεδρος ΣΦΕΕ ενώ δίπλα του καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος.

Ο κ. Φρουζής ισχυρίζεται ότι ήταν επιθετικός στην γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να πληρώσει. Συμπληρώνει μάλιστα ότι η τοποθέτησή του αυτή για τα χρέη προς τη Novartis δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να έχει μιλήσει και για το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη, και να έχει πει ότι «έφυγε το 2014, εγώ το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος. Έχω το πόρισμα. Παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες, αλλοίωνε ποσά για να μη χρειάζονται οι υπογραφές των προϊσταμένων του».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Φρουζής μίλησε κατά πληροφορίες για την γραμματέα του, Μαρία Μαραγγέλη, λέγοντας ότι τον έκλεβε επί τρία χρόνια. «Ήταν γραμματέας μου 11 χρόνια. Είχα πολλά προσωπικά μου πράγματα αφήσει να χειρίζεται, ακόμη και τα φροντιστήρια των παιδί μου. Το 2015 άρχισα να την βάζω στη γωνία» φέρεται να έχει πει ο κ. Φρουζής. Για τον Νίκο Μανιαδάκη ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι δεν είχε συνεργασία.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές της Εισαγγελίας διαψεύδουν τον Φρουζή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL