Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Tα ψέματα του Κ. Μητσοτάκη και ο στόχος… Αλέξης Τσίπρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Tα ψέματα του Κ. Μητσοτάκη και ο στόχος… Αλέξης Τσίπρας

Της Κατερίνας Μενεγάτου

Δεν είχε σημασία ο διασυρμός του πρωθυπουργού on camera, όταν μετά το καταγέλαστο «Περιμένω… Περιμένω κ. Τσίπρα καταθέστε τώρα στα πρακτικά, αλλιώς θα είστε ψεύτης», με τη στάση του σώματος να παραπέμπει  σε Μουσολίνι  και να ακολουθεί η αποκαθήλωση του από τον Δ. Τζανακόπουλο. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα σχετικά αποσπάσματα των δηλώσεων Πέτσα που αμφισβητούσε ο κ. Μητσοτάκης.  

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη ΝΔ. Γιατί πόσοι παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής που μετέδιδε τη συνεδρίαση; Λίγοι με δεδομένο και την κόπωση που επικρατεί για τις πολιτικές εξελίξεις  στη χώρα, μετά από δέκα χρόνια μνημονίων. Η ασφάλεια που καθημερινά δίνει η πλειοψηφία των ΜΜΕ, ότι η κυβέρνηση είναι προστατευμένη, ο λαός δεν θα μάθει, τι πραγματικά συμβαίνει, είναι ο δρόμος που η ΝΔ χαράσσει τα βήματα της ακραιφνώς νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, διανθισμένη με ακροδεξιό λόγο και πρακτικές.

Όσο για τον χαρακτηρισμό ψεύτης που έχει εγκαθιδρυθεί να αποδίδεται στον πρώην πρωθυπουργό, τα ΜΜΕ, η πλειοψηφία των οποίων συνεχίζει να δίνει κάθε μέρα αγώνα υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ποιος είναι ο πολιτικός ψεύτης

Ας δούμε, όμως, ποιος είναι ο πολιτικός ψεύτης στην πραγματικότητα που ορίζουν τα δεδομένα και όχι η στυγνή προπαγάνδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας, ανέλαβαν να τη βγάλουν από τα μνημόνια και το κατάφεραν.

Ο ψεύτης κατά τη ΝΔ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη θηλιά των δανειστών για την υπογραφή τρίτου μνημονίου, ήταν αυτός που απευθύνθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 στον ελληνικό λαό, ζητώντας του, να του επιτρέψει, ή όχι τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας.  Στάση έντιμη και κορυφαία για τη δημοκρατία που κάθε άλλο παρά ταιριάζει σε έναν ψεύτη πολιτικό, με μόνο σκοπό τη διατήρηση του στην εξουσία, όπως κραύγαζε η ΝΔ. Πράξη που δεν τόλμησε κανένας αρχηγός των κομμάτων που φέρουν ακέραια την ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας να κάνει, όταν η χώρα παρέπαιε με την εφαρμογή του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου.

Ο ψεύτης κατά τη ΝΔ, Αλέξης Τσίπρας, ήταν αυτός που δεσμεύτηκε έναντι του λαού, ότι θα αμβλύνει τις γωνίες του νέου μνημονίου που εξανάγκασαν οι δανειστές τη χώρα να υπογράψει, έχοντας στο κέντρο του μυαλού του, τους οικονομικά αδύναμους. Το έκανε. Αντιμετώπισε την ανθρωπιστική κρίση που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οι φτωχοί άνθρωποι έπαψαν να συνωστίζονται στα συσσίτια και να περιμένουν να ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους οι λαϊκές αγορές για  να τρέξουν να προμηθευτούν τρόφιμα από όσα δεν είχαν πωληθεί.

Τα παιδιά δεν λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα, γιατί υπήρχαν τα σχολικά γεύματα. Οι άστεγοι ήταν λιγότεροι και δεν τους συναντούσες, κυρίως, στο κέντρο της Αθήνας σε κάθε γωνία των δρόμων.

Το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, έδωσε τη δυνατότητα, τουλάχιστον, επιβίωσης σε χιλιάδες ανήμπορους οικονομικά συμπολίτες μας.

Η ανεργία μειώθηκε σημαντικά και αυξήθηκαν οι θέσεις απασχόλησης πλήρους απασχόλησης. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις επέστρεψαν, έγινε αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός, έμπνευση του νυν υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Οι απολύσεις δεν γίνονταν αναιτιολόγητα, αλλά με αιτιολόγηση, βάση του χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαιώματα κατατρεγμένων κοινωνικών ομάδων, όπως, των ομοφυλόφιλων, στοχευμένων από προκαταλήψεις παλιών εποχών, κατοχυρώθηκαν.

Το προσφυγικό κύμα που ξέσπασε στη χώρα στην αρχή της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς από πριν την παραμικρή υποδομή και σχέδιο να υπάρχουν, αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό.

Στον τομέα της υγείας, οι ανασφάλιστοι  δεν έμεναν έρμαια της τύχης τους. Είχαν δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν τους περίμενε το ειδοποιητήριο  της εφορίας για τα χρωστούμενα στα δημόσια νοσοκομεία, όπως συνέβαινε επί υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη. Νοσοκομεία που είχαν περάσει στα χέρια ιδιωτών, όπως το «Ερρίκος Ντυνάν», κ.α., επέστρεψαν στο δημόσιο, ενώ στην πλειονότητα τους τα νοσοκομεία εκτός από εξοπλισμό, διέθεταν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην παιδεία, οι μαθητές είχαν εξασφαλίσει μήνες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου τα βιβλία τους και όχι φωτοτυπίες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα κενά στα σχολεία, αποτελούσαν παρελθόν, καθώς πραγματοποιήθηκαν  προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία, πολλές εκ των οποίων εντός μνημονίου.

Η μη περικοπή των συντάξεων, ανακούφισε τους απόμαχους της ζωής.

Το κοινωνικό μέρισμα έδωσε ανάσα, σε συνταξιούχους και αδύναμους οικονομικά πολίτες.

Η εξασφάλιση για σειρά ετών της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, η μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, κ.α, είναι άλλο ένα έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για να λάβει το κράτος οικονομικό αντίτιμο για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών έπρεπε να περάσουν σχεδόν τριάντα χρόνια.

Και αυτό έργο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι.

Τα ψέματα ολκής του Κ. Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσότακης, εκτός από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης που φρόντισε με ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια να περάσει στον ελληνικό λαό μαζί με τους συμμάχους του μιντιάρχες και εκδότες, υποσχέθηκε το μάννα έξ ουρανού, το οποίο θα έρθει στη χώρα, αρκεί να φύγει ο Τσίπρας.

Ο Τσίπρας έφυγε, αλλά οι υποσχέσεις του Κ. Μητσοτάκη, στον οικονομικό τομέα που ήταν ένα από τα ατού του προεκλογικά, αποδεικνύονται στην πραγματικότητα ψέματα ολκής.

Γιατί είναι ψέμα ότι η μεσαία τάξη θα ελαφρυνθεί  σημαντικά στη φορολογία που υποσχέθηκε με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης. 

Η μόνη οικονομική τάξη που ελαφρύνεται στη φορολογία επί ΝΔ, είναι οι πλούσιοι.

Γιατί είναι ψέμα ότι η ανάπτυξη που υποσχέθηκε προεκλογικά θα είναι τέσσερα 4%. Ο στόχος για την ανάπτυξη κονταίνει αισθητά και φτάνει στο 2%  για το 2020, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.   

Γιατί είναι ψέμα ότι με τη διακυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα αυξηθούν οι δουλειές και μάλιστα οι ποιοτικές που θα δίνουν στους εργαζόμενους περισσότερα χρήματα, από αυτά που έδιναν όταν κυβερνούσε ο Τσίπρας.

Λίγες μέρες μετά την άνοδο στην εξουσία της ΝΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία  της ΕΡΓΑΝΗΣ μειώθηκαν οι θέσεις πλήρους απασχόλησης και αυξήθηκε η μερική απασχόληση.

Γιατί είναι ψέμα ότι μόλις δουν οι επενδυτές κυβέρνηση τη ΝΔ θα κάνουν ουρά να επενδύσουν στην Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδιωχνε τους επενδυτές, λόγω πολιτικής ιδεοληψίας. 

Τέσσερις μήνες πέρασαν και όχι μόνο ουρά των επενδυτών δεν είδαμε, αλλά ο πρωθυπουργός γυρνάει σαν ζητιάνος στον κόσμο να παρακαλάει τους επενδυτές να φέρουν τα χρήματα τους στη χώρα. Ωστόσο, επενδυτές δεν βλέπει, ούτε αυτός, ούτε εμείς. Είναι όπως στην περίπτωση του Ελληνικού, όταν έλεγε ότι θα μπουν οι μπουλντόζες την πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησης του και αντί να δούμε τις μπουλντόζες είδαμε τους ξένους επενδυτές να φεύγουν.

Γιατί είναι ψέμα πως έφτανε να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και να τακτοποιηθούν τα πράγματα στη χώρα σχετικά με το θέμα αυτό.  

Σπάνε τα μούτρα τους στο προσφυγικό

Βάφτισαν το προσφυγικό μεταναστευτικό, νομίζοντας πως θα κερδίσουν χρόνο και θα ικανοποιήσουν το πολιτικό τους ακροατήριο και σπάνε τα μούτρα τους κάθε μέρα. Με λαϊκισμούς και αισχρή προπαγάνδα δεν λύνονται κορυφαία ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά τον κόσμο ολόκληρο.

Αυτή είναι όμως η ΝΔ, μισεί τις αναλύσεις για τα γενεσιουργά αίτια, κλείνει τα μάτια στα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές της και βρίσκει σχεδόν πάντα ένα πρόσωπο, από τον αντίπαλο ιδεολογικό χώρο, να στοχεύσει. Γιατί είναι πιο εύκολος στόχος το πρόσωπο, όπως στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα, από την πολιτική ιδεολογία που εκπροσωπεί. Για να στοχεύσει κανείς στην πολιτική ιδεολογία, χρειάζεται ανάλυση, σθεναρή επιχειρηματολογία, λόγος που να αντανακλά στην πράξη.

Προσόντα που η ΝΔ δεν διαθέτει, γιατί τα πολιτικά της πιστεύω δεν αντέχουν στην επιχειρηματολογία εκτός των δικών της πολιτικών τειχών. Αντίθετα, διαθέτει τους μηχανισμούς χειραγώγησης των ΜΜΕ για να μην αποκαλύπτονται στους πολίτες τα προσόντα που δεν έχει και έτσι να θολώνει τα νερά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL