Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ραγκούσης σε Ν.Δ.: Γιατί δεν ψηφίζετε να μην παραγράφονται τα αδικήματα δωροδοκίας υπουργών; (Video)

«Γιατί δεν ψηφίζετε στην αναθεώρηση του Συντάγματος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να μην παραγράφονται τα αδικήματα δωροδοκίας των υπουργών;» ρώτησε πολλές φορές τη Ν.Δ. και τους εκπροσώπους της στο πάνελ του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Απάντηση όμως δεν πήρε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται στις αναθεωρητέες στην Συνταγματική Αναθεώρηση και πρέπει να ψηφιστεί τώρα.

«Γιατί δεν ψηφίζετε την ερμηνευτική δήλωση στο Σύνταγμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα λέει ότι όταν τα παίρνει ο υπουργός αυτό δεν εμπίπτει στα καθήκοντά του;» ρώτησε ο Γιάννης Ραγκούσης τόσο τον αν. υπουργός Εργασίας Ν. Μηταράκη, όσο και τον βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκα.

«Γιατί δεν το ψηφίζει η Ν.Δ.; Ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί η κ. Μπακογιάννη όταν άκουσε αυτήν την ερμηνευτική δήλωση στην Επιτροπή να μην τα παίρνουν οι πολιτικοί, αντέδρασε με τέτοιο έντονο τρόπο;» το επανέφερε στην συζήτηση.

Να ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη γιατί δεν την ψηφίζει η Ν.Δ. τή τη στιγμή που μπορεί να βάλει αυτή την ερμηνευτική δήλωση που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την επιστολή του Αλέξης Τσίπρας, στο Σύνταγμα και να μην παραγράφονται τα αδικήματα δωροδοκίας υπουργών επέμεινε ο Γ. Ραγκούσης χωρίς να λαμβάνει καμία επί της ουσίας, απάντηση.

Και κλείνοντας επανέλαβε άλλη μια φορά: "Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. μπορεί να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και της Κ.Ο. σύμφωνα με την οποία να υπάρξει ερμηνευτική  που θα λέει ότι όταν ο υπουργός δωροδοκείται αυτό δεν εμπίπτει στα κυβερνητικά καθήκοντα και αντιμετωπίζεται όπως η δωροδοκία για όποιον Έλληνα πολίτη. Αυτό δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ψηφιστεί και χθες η Ντόρα Μπακογιάννη που το άκουσε πετάχτηκε στο ταβάνι" 

"Ή τώρα ή ποτέ. Αν δεν το ψηφίσουν τώρα που είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση μετά από 10 χρόνια πάλι και αν".

Κατ. Μπρ.

 

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Μην παραγράψτε τα αδικήματα υπουργών για τη Novartis

 

Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ. θέλουν να παραγράφεται άμεσα η δωροδοκία υπουργών

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις