Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σπίρτζης: H NΔ έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες (Video)

Δεν μπορεί να κρυφτεί η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης στην εκπομπή Kontra24. Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας τόνισε ότι η ΝΔ, τάσσεται υπερ των συμφερόντων των πλουσίων. Για την ανάπτυξη υποστήριξε ότι η ΝΔ επιμένει σε ένα μοντέλο που δημιούργησε αδιέξοδα στη χώρα. Για το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας, εκτίμησε ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

Ο Χ. Σπίρτζης τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή  "Κόntra 24" ότι «η Νέα Δημοκρατία στο προσφυγικό έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Συμπεριέλαβε και στη ρητορική και στην πολιτική της ακροδεξιές απόψεις και στελέχη της είχαν φτάσει να λένε ότι το προσφυγικό είχε διογκωθεί στη χώρα μας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε νόημα στους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στο προσφυγικό απόλυτη διαχειριστική ανεπάρκεια. Βέβαια, με τη στήριξη των ΜΜΕ, έχουν καταπληκτική επικοινωνιακή πολιτική, όμως τα προβλήματα είναι πραγματικά και είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί τόσο ο λαϊκισμός και τα ψέματα που έλεγαν 4,5 χρόνια αλλά και το τι γίνεται σήμερα. Και υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: θα τηρεί η χώρα μας το δίκαιο της θάλασσας, θα σώζουμε ανθρώπους στις περιπολίες στο Αιγαίο ή θα τους επαναπροωθούμε βιαίως στις ακτές της Τουρκίας θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Αυτά είναι θέματα στα οποία η Νέα Δημοκρατία οφείλει να απαντήσει».

Όσον αφορά την οικονομία, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο από το να επενδύσει στην επικοινωνία, όπως κάνει η ΝΔ.

Είπε χαρακτηριστικά: «έρχονται τώρα και μειώνουν δραστικά τον ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, για περιουσίες άνω των 250.000 ευρώ. Χαιρετίζουμε τη μείωση της φορολόγησης σε συγκεκριμένες ομάδες όταν αφορά μικρούς και μεσαίους, όμως την ίδια στιγμή αυξάνεται το ηλεκτρικό ρεύμα που επί ΣΥΡΙΖΑ είχε μειωθεί και σε κάθε περίπτωση ο άδικος και αντιαναπτυξιακός φόρος του ΦΠΑ δεν μειώνεται. Τη χώρα δεν την βάλαμε εμείς στο μνημόνιο, εμείς τη βγάλαμε από το μνημόνιο».

Ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στο θέμα της ανάπτυξης,λ σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει σε ένα μοντέλο που δημιούργησε αδιέξοδα στη χώρα. Έφερε ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο για γέλια, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς τομείς που πριμοδοτεί μια σειρά μη παραγωγικών δράσεων συγκεκριμένων συμφερόντων, κάθε άρθρο του νομοσχεδίου ήταν και μια φωτογραφία και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Τη στιγμή που ακυρώνονται μια σειρά πολύ σημαντικών υποδομών για την Ελλάδα και οι διαγωνισμοί τους, δεν μπορεί να έχουμε ως αναπτυξιακό μοντέλο την οικοδομή.

Ο κύριος Γεωργιάδης μας έλεγε ότι θα ξεκινήσει το Ελληνικό σε μία εβδομάδα. Να προσέξει να μην τον γράψει η Τροχαία με τέτοια ταχύτητα που τρέχει… Υπάρχει και ένα ερώτημα: Το Ελληνικό θα γίνει στο σύνολό του ή θα γίνει ένα καζίνο και ένα ξενοδοχείο;»

Ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της επιλογής του προσώπου που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας «Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει παίξει ένα ρόλο που αρμόζει στον θεσμό, ο κύριος Μητσοτάκης καλείται να πάρει μια ξεκάθαρη θέση.

Οι αντιφατικές δηλώσεις με στελέχη της ΝΔ να στηρίζουν την πρόταση Σαμαρά τη στιγμή που ο πρόεδρος τους μιλάει με τη κυρία Γεννηματά για να στηριχθεί μία κεντροαριστερή επιλογή φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις