Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τρόμος και δυσωδία

Το γράψαμε πριν δύο μέρες σ’ αυτή εδώ τη γωνιά της “Αυγής”. Όσο οι τοπικές πλειοψηφίες σιωπούν και ανέχονται τις ρατσιστικές κραυγές των μειοψηφιών τόσο το πρόβλημα θα μεγαλώνει.

Θα μεγαλώνει και θα γιγαντώνεται το πρόβλημα από πόλη σε πόλη κι από νομό σε νομό μέχρι να πάρει διαστάσεις πανελλαδικής κρίσης με τους ρατσιστές και τους φασίστες να αλωνίζουν ανενόχλητοι, να απειλούν, να προκαλούν, να τραμπουκίζουν και να χαρακώνουν παιδιά.

Το πρόβλημα θα μεγαλώνει και θα γιγαντώνεται όσο η κυβερνητική πλειοψηφία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να χαϊδεύουν, να καλύπτουν και να ανέχονται τις ηχηρές μειοψηφίες των ακραίων. Το πρόβλημα θα μεγαλώνει και οι ρατσιστικές εκδηλώσεις θα παίρνουν τη μορφή του ντόμινο όσο οι «μακεδονομάχοι προσφυγοκυνηγοί» θα βλέπουν τις φάτσες τους στο γυαλί της τηλεόρασης υπό τον τίτλο του «αγανακτισμένου πολίτη».

Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει πλέον από τα χέρια μιας κυβέρνησης που δεν θέλει και δεν μπορεί να συγκρουστεί με το ξενοφοβικό σώμα που, ίδια τα προηγούμενα χρόνια εξέθρεψε, ήρθε η ώρα οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις της προόδου να αναλάβουν την αναχαίτιση του ρατσιστικού κύματος που χτυπά μία - μία τις πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Ένα κύμα που παρασέρνει ακόμη και παιδιά που βγαίνουν στους δρόμους και κραυγάζουν «έξω οι λαθρομετανάστες από τα σχολεία» κάνοντας την κατάσταση αποκρουστική.

Ένα κύμα που έχει κάνει μούσκεμα ολόκληρη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με έναν δύο απερίσκεπτους βουλευτές που τάχα δεν κατάλαβαν ότι έβαλαν πλάτη στο ρατσιστικό μπάρμπεκιου των Διαβατών, αλλά έχουμε τον ίδιο τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης να λέει πως «δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει» και, όπως ορθά επισήμανε χθες η Κατερίνα Νοτοπούλου, «μέσα σε δύο φράσεις ο κ. Καράογλου ντρόπιασε τον θεσμό του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης» συμπληρώνοντας ότι «η Μακεδονία και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν τη διαφορετικότητα, έδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά».

Και όντως υπάρχει ένα αβυσσαλέο κενό που χωρίζει την εποχή που προσφυγόπουλα με τις οικογένειές τους γίνονταν δεκτά στο συγκεκριμένο υπουργείο από την Κατερίνα Νοτοπούλου και στις ημέρες που ο κ. Καράογλου τη μία δικαιολογεί τους ρατσιστές των Βρασνών δηλώνοντας πως «δεν τους καλέσαμε εμείς αυτούς τους ανθρώπους, ήρθαν από μόνοι τους παράνομα στη χώρα μας» και την άλλη καλύπτει τους ψήστες των Διαβατών.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις