Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
"Περιθάλπoυν" τις ακροδεξιές ακρότητες με ανοχή και ίσες αποστάσεις (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Περιθάλπoυν" τις ακροδεξιές ακρότητες με ανοχή και ίσες αποστάσεις (Video)

Σήμερα που απολογείται ο Μιχαλολιάκος, η ανοχή στις ρατσιστικές εκδηλώσεις και στην ακροδεξιά αποτελεί πρόκληση και προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών.

Η διγλωσσία που χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. σε κρίσιμα ζητήματα όπως το προσφυγικό ήταν εμφανής στην δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Στην λογική των ίσων αποστάσεων χωρίς να καταδικάζει τις ακραίες εκδηλώσεις παρόλο που ο Σ. Πέτσας χαρακτήρισε "άστοχο να ρίχνει κανείς λάδι στη φωτιά" άλλα κυβερνητικά στελέχη ρίχνουν τις ευθύνες στον κ. Γιαννούλη.

Μετά τη στοχευμένη παραποίηση των δηλώσεων του από τους κ. Κυρανάκη και Πλεύρη και ΣΚΑΙ που επιχείρησαν να προσάψουν ευθύνες στον ίδιο το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη που κατήγγειλε την ακροδεξιά, εκδήλωση μίσους με τα μπάρμπεκιου έξω από δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας για το θέμα στο Open χαρακτήρισε την όλη τροπή του θέματος «μια λάθος εξέλιξη για το προσφυγικό» και επέρριψε ευθύνες στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που «έφερε το θέμα στην Βουλή».

"Ο χώρος του ελληνικού κοινοβουλίου είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης των βουλευτών από την άλλη πλευρά πόσο σχετικό είναι σε μια συζήτηση ενός Ποινικού Κώδικα να ξεκινάει μια τέτοια συζήτηση και να πυροδοτεί προφανώς μια συνέχεια αντιδράσεων είναι ένα γεγονός που δεν τιμά την λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο καθένας από την δική του πλευρά κουβαλάει ένα μέρος ευθύνης για αυτή την εξέλιξη. Μια λάθος εξέλιξη στην συζήτηση για το μεταναστευτικό" ανέφερε για το θέμα.

Δεξιοί δημοσιογράφοι σε Open και ΣΚΑΙ μετέδωσαν «ως άποψη» την γραμμή της Ν.Δ. επιρρίπτοντας ευθύνες στον Χρήστο Γιαννούλη που κατήγγειλε το ζήτημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1 στη λογική των ίσων αποστάσεων χαρακτήρισε μεν «άστοχο ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά» και πρόσθεσε καλύπτοντας πλήρως την επιχείρηση παραπληροφόρησης από τους ακροδεξιούς της Ν.Δ. είπε ότι ο «οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ότι θέλει με σεβασμό στο Σύνταγμα».

Όμως το θέμα είναι ότι το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ανεξιθρησκεία και το σεβασμό στην θρησκεία του άλλου. Μάλλον δύσκολα θα βρεθεί δημοσιογράφος στα κανάλια να ρωτήσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για αυτό, δυσκολεύοντάς τον στις ίσες αποστάσεις και τη νομιμοποίηση των χρυσαυγίτικων πρακτικών.

Άδειασε Πλεύρη - Κυρανάκη η Ντόρα Μπακογιάννη

Σαφείς αποστάσεις από τους Κ. Κυρανάκη και Θ. Πλεύρη για το ρατσιστικό μπάρμπεκιου πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι οι βουλευτές, δεν κατάλαβαν το θέμα για το οποίο μιλούσαν.

«Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά 5 λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ» ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Ο Χρήστος Γιαννούλης απαντά στις συκοφαντίες και την επιχείρηση διαστρέβλωσης των δηλώσεών του

Ο Κυρανάκης υπέρ των χρυσαυγίτικης κοπής «μπάρμπεκιου» έξω από προσφυγικές δομές (Video)

Η Ντ. Μπακογιάννη αδειάζει Κυρανάκη - Πλεύρη για το ρατσιστικό μπάρμπεκιου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL