Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Σύσκεψη στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα / "Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα" καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύσκεψη στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα / "Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα" καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τα όσα έγιναν στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Η αναφορά που έκανε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, έχοντας δίπλα της τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξη Χαρίτση, είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ παρόντος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι από σήμερα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες καθιστώντας σαφή την πλήρη στήριξή του στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη. Υπενθυμίζεται ότι αύριο συνεδριάζει εκ νέου η Προκαταρκτική Επιτροπή και ο πρόεδρός της Γιάννης Μπούγας θα ζητήσει εγγράφως την αντικατάσταση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Με έμφαση είπε ότι «πρόκειται για μία πολιτική μεθόδευση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη, προκειμένου:

* Να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

* Να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis.

* Να εκφοβίσει τους μάρτυρες και τους εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν να το διερευνούν».

Εξηγώντας τη θέση του κόμματος η γραμματέας της Κ.Ο. τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε να νομιμοποιήσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση, που προσβάλλει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τα δικαιώματα των βουλευτών, όπως αυτά προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

«Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής αρμοδιότητα και δικαίωμα να καθορίζει αυτή με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτήν, κάτι που αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τα μέλη της. Πόσο δε μάλλον όταν το σκεπτικό της απόφασής τους είναι ότι εξαιρούν τους συγκεκριμένους βουλευτές εξαιτίας των εκπεφρασμένων πολιτικών τους θέσεων για το σκάνδαλο. Σκεπτικό που έχει καταγραφεί στα πρακτικά και μας οδηγεί σε σκοτεινές για τη δημοκρατία εποχές» υπογράμμισε.

«Τις αμέσως επόμενες μέρες η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου οι εμπνευστές της απόφασης αυτής να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα» επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση, ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να φιμωθούν ούτε η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis να συσκοτιστεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL