Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δυναμίτισαν το κλίμα στην Προκαταρκτική / Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. μεθοδεύουν αποκλεισμό Τζανακόπουλου - Πολάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυναμίτισαν το κλίμα στην Προκαταρκτική / Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. μεθοδεύουν αποκλεισμό Τζανακόπουλου - Πολάκη

Μεθόδευση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για να βρεθούν εκτός Προκαταρκτικής Επιτροπής οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης υπήρξε χθες στη Βουλή. Στόχος τους ήταν, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, να προστατευθούν από τις ερωτήσεις τους οι Κωνσταντίνος Φρουζής και Νίκος Μανιαδάκης, οι οποίοι είναι οι πρώτοι μάρτυρες.

Η μεθόδευση προκάλεσε μεγάλη ένταση τόσο μέσα όσο και έξω από την Επιτροπή. Ακόμη και το ΚΚΕ, που συνήθως απέχει των εντάσεων, διαφώνησε. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε το αίτημα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «άστοχο και προκλητικό».

Ωστόσο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επέμεναν να καταθέτουν και να επανακαταθέτουν το αίτημα στη χθεσινή συνεδρίαση, μέχρι που τελικά αποφάσισαν ότι θα το ξαναφέρουν στην επόμενη συνεδρίαση, την προσεχή Τρίτη!

Πολιτική αυτοκτονία της Ν.Δ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσαν αργά χθες ότι τυχόν εξαίρεση του Δ. Τζανακόπουλου και του Π. Πολάκη από τη σύνθεση της Προκαταρκτικής θα συνιστά σκάνδαλο υπέρ της προστασίας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Novartis Κ. Φρουζή. «Είμαστε βέβαιοι ότι η Ν.Δ. δεν θα αποδεχθεί το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά» πρόσθεταν με νόημα... Επισημαίνεται ότι, αν εξαιρεθεί μέλος της Επιτροπής, θα προκύψει θέμα ακυρότητας της διαδικασίας.

Επεισόδιο με Πλεύρη - Μαρκόπουλο

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ο καυγάς που έγινε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης έδειχνε σε δημοσιογράφους το e-mail με τη λίστα των μαρτύρων που πρότεινε η Ν.Δ. για να πείσει ότι ζητούσε από χθες το απόγευμα την κλήση Τζανακόπουλου και Πολάκη και να αποδείξει ότι δεν υπήρξε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται πάντως ότι στο συνημμένο που παρουσίαζε ο Θ. Πλεύρης οι μόνοι που αναφέρονταν μόνο με το επώνυμο ήταν οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης.

Ο Π. Πολάκης πλησίασε και είπε: "Τι κάνεις, ρε; Δίνεις συνέντευξη; Λέω ότι είσαι καραγκιόζης μέγας και άλλαξες το συνημμένο και μετά πρόσθεσες τα δικά μας ονόματα. Μόνο τα δικά μας μικρά ονόματα δεν ξέρατε; Η ξεφτίλα και ο ορισμός της".

Πλεύρης: "Τεχνικά πώς μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο;".

Πολάκης: "Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας το μοίρασαν στην αρχή επίτηδες. Έδωσαν στην αρχή το άλλο, έδωσαν τους μάρτυρες του ΠΑΣΟΚ και δεν μας το μοίρασαν αυτό. Πήγαν και το έφτιαξαν και μετά μας το έδωσαν".

Εκείνη την ώρα ο Δ. Τζανακόπουλος πέρασε από μπροστά και είπε προς τον Θ. Πλεύρη: "Δεν μιλάω με σένα. Άντε από δω, φασίστα".

Πολάκης: Άντε, καραγκιόζη.

Στον καυγά πήρε μέρος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος: "Αλλόφρων φώναζε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος. Άντε, ρε. Άντε, ρε. Τέτοιο ήθος".

Πολάκης: "Τι είπες εσύ; Τώρα είσαι δημοσιογράφος εσύ; Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτό είσαι, ένα έμμισθο παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μην μας πιάνεις εμάς στο στόμα σου. Εμείς το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια, δεν είμαστε σαν κι εσένα, πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι χαρακτήρων. Άντε πήγαινε μέσα, καραγκιοζάκο".

Ζήτημα Πλεύρη μέσα στην Επιτροπή

Μέσα στην Επιτροπή είχαν προηγηθεί ανάλογα επεισόδια όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου απαίτησε την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι θέλουν να τους καλέσουν ως μάρτυρες.

«Αυτά είναι παπαριές» αντέδρασε ο Π. Πολάκης ξεκαθαρίζοντας ότι «από εδώ μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς. Θα είμαστε στην Προκαταρκτική. Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά». Κατήγγειλε δε «προσυνεννόηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».

Ο Δ. Τζανακόπουλος φέρεται έθεσε ζήτημα Θ. Πλεύρη. «Σας προειδοποιώ ότι, αν ανοίξει το πανηγύρι, θα είναι πολλοί αυτοί που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν» τόνισε θυμίζοντας ότι ήταν νομικός σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι Γεωργιάδη.

Και ο Δ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε τη «συμπαιγνία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ» και επεσήμανε πως το αίτημα «νομικά δεν ευσταθεί. Εξαιρείται μόνο όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρας».

Γ. Ραγκούσης: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Ο Θ. Πλεύρης αντέδρασε λέγοντας ότι «εγώ πάντως πηγαίνω στα δικαστήρια το πρωί με το φως της ημέρας και όχι τα βράδια». Πρόκειται για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Από την πλευρά της Ν.Δ. ο Κώστας Καραγκούνης χαρακτήρισε «πρόσωπο - κλειδί» τον πρ. αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είχε την πρώτη (όπως αποδείχθηκε) αναμέτρηση φωνάζοντας ότι όσα λέει ο Π. Πολάκης είναι «ντροπή».

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κατ' αντιπαράσταση με Σαμαρά, Ράικου, Αγγελή ζήτησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Ζητάει όλα τα έγγραφα του φακέλου Novartis, ακόμα και των υποθέσεων που έχουν αρχειοθετηθεί

Χθες το πρωί ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου Δημήτρης Τσοβόλας κατέθεσε τετρασέλιδο έγγραφο με όλα τα αιτήματα του πρώην υπουργού. Μεταξύ άλλων ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά και τους εισαγγελείς Ελένη Ράικου και Γιάννη Αγγελή. «Και με όποιον άλλον θελήσει, ώστε να με κοιτάει στα μάτια και να λέει ό,τι θέλει» είπε χαρακτηριστικά (στον ΑΝΤ1) ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Σημειώνεται ότι στο έγγραφο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει την εξαίρεση του προέδρου της Προκαταρκτικής Γιάννη Μπούγα και του Θανάση Πλεύρη με αφορμή τις συνεντεύξεις που δίνουν, αλλά και τις κινήσεις που σχεδιάζουν.

Υπογραμμίζεται ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος ζητάει και όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις και όλα τα έγγραφα που είναι στον φάκελο Novartis, ακόμα και τις υποθέσεις των επτά πολιτικών προσώπων που έχουν αρχειοθετηθεί...

Σημειώνεται ότι η Ν.Δ. φέρεται να ζητά την κλήση των Κωνσταντίνου Φρουζή, Νίκου Μανιαδάκη, Νίκου Μανία και των δικαστικών Ελένης Ράικου, Ελένης Τουλουπάκη, Ιωάννη Αγγελή, Γεωργίας Τσατάνη και των νυν εισαγγελέων Διαφθοράς Στέλιου Μανώλη και Χρήστου Ντζούρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL