Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παπαγγελόπουλος - Novartis: Αποκάλυψη grosso για τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού που έδωσε το FBI (Video)

Το colpo grosso της Βιέννης απεκάλυψε χθες ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον ΑΝΤ1 ενόψει της σημερινής συζήτησης στην προανακριτική. Όπως δήλωσε ο υπουργός στην Βιέννη που είχαν μεταβεί οι Έλληνες Εισαγγελείς για τις ανάγκες της έρευνας για τη Novartis προσφέρθηκε από τους αμερικάνους εισαγγελείς του FBI τραπεζικός λογαριασμός αλλά δεν παρελήφθη.

Είδα από την δικογραφία ότι είχε γίνει μια συνάντηση στην Βιέννη στην οποία είχαν πάει Έλληνες εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, η κ. Τουλουπάκη μαζί με δύο επίκουρους και πήγε και ο κ. Αγγελής, όπως ισχυρίστηκε πήγε με επιμονή της κ. Δημητρίου και της Παπασπύρου. Καλά η κ. Δημητρίου αλλά η Παπασπύρου τι δουλειά είχε;». Η Παπασπύρου είναι γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

αποκάλυψε ότι:

«Προσφέρθηκε λογαριασμός πολιτικού προσώπου από τους αμερικάνους Εισαγγελείς του FBI που είχε αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο» και δεν τον πήραν.

«Και δεν τον πήραν. Δεν ήταν προϊόν υποκλοπής. Δεν ήταν παράνομο, αλλά και παράνομο να ήταν, με διάταξη που είχα ψηφίσει μετά από αίτημα Εισαγγελέων δίναμε το δικαίωμα κατ’ εξαίρεση στους Εισαγγελείς Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος κάτω από προϋποθέσεις και με την έγκριση τριών άλλων Δικαστών άλλων και παρανόμως κτηθέντα να τα αξιοποιούν. Εδώ δεν ήταν ούτε προϊόν υποκλοπής, ούτε παρανόμως κληθέντα. «Υπάρχει διάταξη ότι ο Εισαγγελέας μπορεί να κληθεί από είδηση, πληροφορία ακόμα και φήμη. Εδώ τους έδιναν αριθμό λογαριασμού πολιτικού προσώπου».

«Να γίνει μέσω Eurojust αλλά η Αμερική και Ευρώπη είναι άλλη ήπειρος. Γιατί δεν έγινε μετά δικαστική συνδρομή από τους Αμερικάνους ώστε να έρθει μόνιμα το στοιχείο. Ο κ. Αγγελής είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος. Ενήργησε σύμφωνα με το νόμο για το θέμα αυτό; Έβαλε την αρχή να ψάξει;»

«Πως γίνεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ελέγχεται από αντεισαγγελέα πρωτοδικών;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος προσθέτοντας: «τον στρατηγό μπορεί να τον ελέγξει ο λοχαγός;»

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Διαβάστε επίσης:

Δ. Παπαγγελόπουλος: «Κορωνίδα» των σκανδάλων έλεγε για τη Novartis και η Ελένη Ράικου (Video)

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις