Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Κ. Μάλαμα: Να μην ενδώσουν οι αρχαιολόγοι στις πιέσεις για διευκολύνσεις στην Eldorado
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μάλαμα: Να μην ενδώσουν οι αρχαιολόγοι στις πιέσεις για διευκολύνσεις στην Eldorado

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να μην επιτρέψει την καταστροφή των αρχαιοτήτων ή την μεταφορά τους, διευκολύνοντας την εταιρία Eldorado να μπορεί να προχωρήσει στην διάνοιξη κρατήρα, ζητά η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ευρύτερη περιοχή των Μα-ντεμοχωρίων της Χαλκιδικής ήταν ακμάζον τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, όμως από τότε που έπεσε στα χέρια των χρυσωρύχων, οι αρχαιολογικοί χώροι υποβαθμίζονται εσκεμμέ-να και συστηματικά για να μην εμποδίζονται τα σχέδια τους. Ελπίζουμε ότι το ΚΑΣ θα α-ποφασίσει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον κι όχι εκείνο της εταιρίας, τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επιστημονική κοινότητα, καθώς στο σημείο όπου η εταιρία θέλει να ανοίξει κρατήρα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αρχαιολογικοί χώροι σημαντικού ενδιαφέροντος, επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αλλάξει την απόφαση του κι επιτρέψει την κατα-στροφή των αρχαιοτήτων ή την μεταφορά τους, τότε η εταιρία θα μπορεί να προχωρήσει στην διάνοιξη του κρατήρα. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ευρύτερη περιοχή των Μα-ντεμοχωρίων της Χαλκιδικής ήταν ακμάζον τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, όμως από τότε που έπεσε στα χέρια των χρυσωρύχων, οι αρχαιολογικοί χώροι υποβαθμίζονται εσκεμμέ-να και συστηματικά για να μην εμποδίζονται τα σχέδια τους. Ελπίζουμε ότι το ΚΑΣ θα α-ποφασίσει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον κι όχι εκείνο της εταιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL