Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα / Πάνω από 7.600 οι εγγραφές στο isyriza.gr
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα / Πάνω από 7.600 οι εγγραφές στο isyriza.gr

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου για την επόμενη μεγάλη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα. Μετά την επιτυχημένη "πρώτη" της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Αχαΐα, επόμενος σταθμός είναι ακόμα ένα... δημοκρατικό κάστρο. Ο λόγος βέβαια για την Κρήτη, όπου αναμένεται να βρεθεί ο Αλ. Τσίπρας για τρεις μέρες την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη και η ηγεσία του κόμματος βλέπουν με μεγάλη ικανοποίηση την, πέραν των προσδοκιών, ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συστράτευση και συμπόρευση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα isyriza.gr συνεχίζονται με σταθερά αυξητικούς ρυθμούς. Έως και το απόγευμα της Πέμπτης περισσότεροι από 7.600 άνθρωποι είχαν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στο site.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες δώδεκα ώρες είχαν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ 4.000 νέα μέλη, ενώ κομματικές πηγές επισημαίνουν ότι από την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου, και πριν καν ξεκινήσει η καμπάνια, μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου είχαν ήδη εγγραφεί ακόμα 5.500 νέα μέλη. Χαρακτηριστικό της επισκεψιμότητας είναι ότι λόγω του πλήθους που έσπευσε στην ιστοσελίδα παρουσιάστηκαν μικρά τεχνικά προβλήματα, τα οποία επιλύθηκαν άμεσα. Άλλωστε, η πλατφόρμα είναι στα πρώτα της βήματα, καθώς αναμένεται να υπάρξουν αναβάθμιση, εμπλουτισμός στο περιεχόμενο και στις δυνατότητες.

Είναι μόλις η αρχή...

Το κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα για το κόμμα της νέας εποχής, την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής αναμένεται να επαναληφθεί και στην Κρήτη. "Μέσα από την πλατφόρμα isyriza.gr να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες. Σας καλούμε να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας" τόνιζε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Πάτρα με την ανταπόκριση στην Αχαΐα αλλά και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενισχύει την πεποίθηση της Κουμουνδούρου ότι αυτή η δυναμική εκκίνηση θα έχει και αντίστοιχη συνέχεια.

Όπως τονίζουν στελέχη στα "πηγαδάκια" των γραφείων, όσο ο πρόεδρος και όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής "οργώνουν" τη χώρα "τρέχοντας" την καμπάνια για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική του βάση, τόσο το ενδιαφέρον των προοδευτικών πολιτών θα εντείνεται κι αυτό θα αποτυπώνεται με αύξηση των εγγραφών νέων μελών τόσο εκ του σύνεγγυς κατά τη διάρκεια των λαϊκών συνελεύσεων σε όλη τη χώρα, όσο και μέσω του isyriza.gr. Σημειώνεται ότι η εγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώνεται με την επικοινωνία της Ο.Μ. με το νέο μέλος και την αυτοπρόσωπη παρουσία του.

Η "κλεμμένη" φωτογραφία και το "ευχαριστώ" του ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαια, η μαζική εγγραφή νέων μελών και η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα δεν θα μπορούσαν να βρουν χώρο στις τηλεοπτικές εκπομπές και στα φιλοκυβερνητικά sites και social media. Βγήκε όμως "λαβράκι": " Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεψε τη φωτογραφία που χρησιμοποιεί στο isyriza.gr"....

"Ευχαριστούμε για την τζάμπα διαφήμιση" έλεγαν χαριτολογώντας κομματικοί αξιωματούχοι, που έκαναν λόγο για "γελοιότητες", αφού η επίμαχη φωτογραφία είναι αγορασμένη από σχετική πλατφόρμα φωτογραφιών.

Π. Σκουρλέτης: "Να έχουν αποφασιστικό ρόλο τα μέλη"

"Μέσα από αυτή τη μαζικοποίηση, την επανεκκίνηση, να αναδείξουμε ένα νέο μοντέλο πολιτικής. Δεν θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών, οπαδών. Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος γράφεται σε ένα κόμμα για να περιμένει στη σειρά να ικανοποιήσει το μικροαίτημά του. Πρέπει να έχουν ρόλο αποφασιστικό" σημείωσε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης. Ο Π. Σκουρλέτης μίλησε για το 2015, τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις ευθύνες που τόλμησε να αναλάβει η Αριστερά.

Τα ψέματα του Γ. Στουρνάρα

Σε αυτό το πλαίσιο άσκησε δριμεία κριτική στον Γ. Στουρνάρα λέγοντας πως έχει πει "πάρα πολλά ψέματα". "Είναι ένας αυτοαναφορικός τραπεζίτης, ο οποίος θέλει να παίζει κεντρικό πολιτικό ρόλο" ανέφερε.

"Έκανε πόλεμο ανελέητο, κατά παράβαση των καθηκόντων του, στην προηγούμενη κυβέρνηση. Έναν μήνα πριν τις εκλογές έλεγε ότι τα πάντα ήταν στον αέρα και τώρα μας λέει ότι ως διά μαγείας πως όλα πια έχουν μπει σε τάξη" πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL