Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - απαράδεκτη & αήθης επίθεση στον Ν. Φίλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - απαράδεκτη & αήθης επίθεση στον Ν. Φίλη

Σκοτάδι και βούρκος η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, που είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την «απουσία» του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη αλλά και της Αναπλ. Τομεάρχη Μερόπης Τζούφη από τη συζήτηση στη Βουλή.

Η κα Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια. Γνωρίζει προσωπικά πως ο Νίκος Φίλης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αδυνατεί ορισμένες ημέρες να παρευρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Δε δίστασε όμως να το χρησιμοποιήσει για να αναχαιτίσει - υποτίθεται -τους πολιτικούς της αντιπάλους, να πετύχει τους σκοπούς της και να τροφοδοτήσει τον προσωπικό της αριβισμό.

Επιπρόσθετα, η Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε σήμερα με την Αναπλ. Τομεάρχη Μερόπη Τζούφη τόσο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όσο και στην Ολομέλεια. Για του λόγου του αληθές, παρατίθεται το video της τοποθέτησής της σχετικά με το θέμα της επιλογής σημαιοφόρων στα Δημοτικά και την αύξηση των πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών:

https://www.youtube.com/embed/UDLbwjHQz7E

Η κα Κεραμέως συνήθισε στο “one-woman show” των δύο προηγούμενων μηνών, όταν η μοναδική της δραστηριότητα ήταν ο μονόλογος σε προστατευμένα περιβάλλοντα και φιλικά ΜΜΕ. Σήμερα, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, φανερώνει όχι μόνο μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να «αγιάσει τα μέσα», αλλά και πως πρέπει να πράξει ώστε να διατηρήσει το high-score του point-system αξιολόγησης Υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αριστεία…

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου δελτίου τύπου του Υπουργείου Παιδείας, την προσωπική και δημόσια συγγνώμη προς των πρώην Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη κοινοβουλευτική παρουσία και τοποθέτηση της πρώην Υφυπουργού Μερόπης Τζούφη.

Οτιδήποτε λιγότερο, θα έχει άλλες συνέπειες για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και τη διατήρηση του στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας:

ΘΕΜA: Απάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στους κ.κ. Ν.Φίλη και Μ.Τζούφη

Το προσχηματικό ενδιαφέρον των κ.κ. Φίλη και Τζούφη για διάλογο στη Βουλή αποδείχθηκε σήμερα με τον πιο εύληπτο τρόπο: την απουσία αμφοτέρων από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση των διατάξεων για τις επιπλέον πιστώσεις και την επιλογή των σημαιοφόρων.

Ευτυχώς, άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχουν πιο συνεπή και σαφή στάση ως προς τη διάθεση διαλόγου, όπως το ΚΙΝΑΛ, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και προγραμματίστηκε ήδη συνάντηση.

Ελπίζουμε οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν πίσω τους την επικοινωνιακή αντιπαράθεση και να ανταποκριθούν ομοίως στην πρόσκλησή μας για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.

Σημειωτέον ότι με αυτόν τον τρόπο, επιπλέον του κοινοβουλευτικού διαλόγου, επεκτείνουμε αυτόν και εκτός Βουλής, σε προπαρασκευαστικό της νομοθεσίας επίπεδο.

Όσο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους σημαιοφόρους, έγινε κατανοητό σε όλους όσοι παρίσταντο σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή: Η απόφαση ήταν τόσο “κόλαφος” για τη Νέα Δημοκρατία, που δεν έκρινε επουδενί τη συνταγματικότητα της ρύθμισης επιλογής σημαιοφόρων βάσει επίδοσης – και δεν θα μπορούσε άλλωστε καθότι αυτή δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Αυτό που έκρινε είναι ότι δεν ήταν αντισυνταγματική η επιλογή βάσει κλήρωσης. Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ότι η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντισυνταγματική. Εκφράσαμε την ιδεολογική αντίθεση σε αυτήν, και προχωρήσαμε σε ρύθμιση για την επιλογή σημαιοφόρων βάσει επίδοσης.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε αργά το βράδυ και μέσω τουίτερ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL