Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Το ένθετο των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ένθετο των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Όταν σε κάποιο (πολιτικό σχεδόν πάντα) τραπέζι «πέσει» η ερώτηση για το τί κάνουν οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, συχνά επικρατεί αμηχανία, σιωπή ή και σκωπτικά σχόλια.

Πολλοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι κάνουν οι ευρωβουλευτές, τι μπορούν να κάνουν, τις διαδικασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη φύση και τη δραστηριότητα των θεσμών που εδρεύουν στις Βρυξέλλες. Συχνά όχι άδικα, αφού αφενός η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αντιμετωπίζεται ως εθνική υπόθεση, αφετέρου σπάνια επικοινωνείται το έργο των ευρωβουλευτών.

Η παρούσα μηνιαία έκδοση της «Αυγής» στόχο έχει να φέρει πιο κοντά στους αναγνώστες μας τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, να «γειώσει», να επικοινωνήσει τις θέσεις τους, τα αιτήματά τους, τα έργα τους. Και να δείξει ότι όσα γίνονται στις -όχι και τόσο- μακρινές Βρυξέλλες μάς αφορούν.

Κάθε μήνα, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας, το παρόν ένθετο θα κυκλοφορεί με την «Αυγή», αλλά θα αναρτάται και διαδικτυακά, συνεχίζοντας αυτή την ενημερωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL