Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Δηκτικός ο ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο της Ν.Δ.: / "Ο Μητσοτάκης δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δηκτικός ο ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο της Ν.Δ.: / "Ο Μητσοτάκης δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του"

Καλά ξεμπερδέματα ευχήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή. Αφορμή, φυσικά, οι έξι βουλευτές που έσπασαν την κομματική γραμμή και "ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας", όπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου, η διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο για την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ κάνουν λόγο για φυγομαχία του πρωθυπουργού. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι στην Επιτροπή θα αποκαλυφθεί το πραγματικό σκάνδαλο σε όλες τις πτυχές του.

"Το έβαλαν στα πόδια"

Με το πέρας της διαδικασίας ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε μέσω Facebook τη στάση της κυβέρνησης. Όπως τόνισε, το ελάχιστο το οποίο θα όφειλαν να κάνουν θα ήταν να σταθούν στο ύψος των πολιτικών και κοινοβουλευτικών περιστάσεων. "Να βρίσκονται σήμερα εδώ, στη Βουλή, και να λάβουν τον λόγο. Να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να εξηγήσουν, να μιλήσουν και να πουν τα επιχειρήματά τους. Αλλά αποφάσισαν να φύγουν από την αίθουσα, να το βάλουν στα πόδια. Γιατί, όπως αποδεικνύεται, είναι και ρεβανσιστές αλλά και δειλοί ταυτόχρονα" σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρωτοφανής φυγομαχία

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον κρυπτόμενο Κ. Μητσοτάκη συνεχίστηκε και χθες, μετά την εμφάνισή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. "Μετά το χθεσινό (σ.σ.: προχθεσινό) κρυφτό, βρήκε τον δρόμο για τη Βουλή με μία ημέρα καθυστέρηση" υπογράμμισε η Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως η αργοπορημένη προσπάθειά του "να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πρωτοφανή του φυγομαχία και το συνολικό κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει κανέναν". "Απ’ ό,τι φαίνεται", προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, "ούτε καν τους ίδιους τους βουλευτές του, που του γύρισαν την πλάτη για τη σύσταση της προανακριτικής παρωδίας".

"Σκηνική απουσία"

"Η σύσταση ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη, η οποία ακροβατεί σε διάφορες καταστάσεις και βασίζεται όχι σε στοιχεία, αλλά σε εκτιμήσεις επισήμανε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real FM. "Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και, απ’ ό,τι φάνηκε, πρόκειται τελικά για μια επιλογή του κ. Μητσοτάκη η οποία πραγματικά ακροβατεί ανάμεσα σε διάφορες καταστάσεις, γι’ αυτό και επέλεξε, χθες στη Βουλή, τη σκηνική απουσία της κυβέρνησης από τα έδρανα" σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός ήθελε από τη μία να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της δικής του παρουσίας ως ένας μετριοπαθής πολιτικός, "ο οποίος δεν παραπέμπει -όπως ο ίδιος λέει- τους πολιτικούς του αντιπάλους", και ταυτόχρονα να ικανοποιήσει τις πιέσεις που δέχεται από τον Α. Σαμαρά, "αλλά και να αφήσει, δια του κ. Παπαγγελόπουλου, όλο το σύστημα που στηρίζει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση να δείχνει τον κ. Τσίπρα". Παράλληλα, σημείωσε πως για το σκάνδαλο "χρειάζεται και μια πολιτική κάλυψη". "Κάναμε ό,τι θεωρούσαμε σωστό για να βοηθήσουμε να υπάρξει πλήρης αποκάλυψη ευθυνών για όλους και σε όλα τα επίπεδα" πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

"Θα συνεχίσουμε"

"Αποδείχτηκε περίτρανα στη Βουλή ποιος λέει κάτι και το εννοεί και ποιος υπεκφεύγει και απουσιάζει" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. "Η πρωτοφανής εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων θα ακολουθεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε όλη τη θητεία της" σημείωσε, τονίζοντας πως αυτή η εικόνα δεν τιμά ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε την κυβέρνηση της Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να στήσει σκευωρία εν μέσω διερεύνησης του σκανδάλου. "Δεν είμαστε δικαστές για να διερευνήσουμε την υπόθεση. Γι’ αυτό υπάρχει η διάκριση των εξουσιών. Εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και περιμένουμε να ολοκληρώσει την έρευνά της" τόνισε σε σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Επισήμανε ακόμα ότι πρόκειται για σκάνδαλο που άφορα το φάρμακο, "δηλαδή ανθρώπινες ζωές, και ο Έλληνας πολίτης έχει την απαίτηση να γνωρίζει τι συνέβη", τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης. "Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις πραγματικές πτυχές αυτού του τεράστιου σκανδάλου κι αυτό ακριβώς θα κάνουν και οι βουλευτές μας στην προανακριτική" υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL