Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Χωρίς Αντίσταση, δεν θα υπήρχε Ε.Ε.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς Αντίσταση, δεν θα υπήρχε Ε.Ε.

"Το να συνδέουμε τον ναζισμό με τον κομμουνισμό αποτελεί ένα εγχείρημα διανοητικά αποπροσανατολιστικό και πολιτικώς μη ορθό", πόσο μάλλον που εγκυμονεί τον κίνδυνο να τοποθετήσουμε στο ίδιο επίπεδο θύτες και θύματα, είπε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Νταβίντ Σασόλι μιλώντας στο όργανο Ιταλική Ένωση Παρτιζάνων και Αντιστασιακών Anpi.

Υποστηρίζοντας ότι το κείμενο - σύνθεση τεσσάρων πολύ διαφορετικών αποφάσεων "χρειαζόταν περισσότερη εμβάθυνση", ο Σασόλι συμπλήρωσε: "Τα κομμουνιστικά συστήματα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν θεωρώ πως μπορούν να τεθούν υπό κρίση, όπως ακριβώς κανείς δεν μπορεί να κρίνει τη μεγάλη συμβολή που είχαν στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον ναζιφασισμό οι οργανώσεις των κομμουνιστών παρτιζάνων και της ΕΣΣΔ", είπε επισημαίνοντας πως "δίχως τη στράτευσή τους και τη θυσία τους δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε πνοή στην αξιολογότερη περιπέτεια για την ειρήνη και τη δημοκρατία που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση".

Τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δ. Παπαδημούλης, εξηγώντας πως ο Σασόλι "ορθώνει ανάστημα κόντρα σε όσους ταυτίζουν την αντιφασιστική αντίσταση με τους γερμανοτσολιάδες!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL