Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Αρνούνται ό,τι βλέπει και ο ΟΗΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρνούνται ό,τι βλέπει και ο ΟΗΕ

Το άλμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς το παρελθόν, σαν να μην υπήρξε κρίση και χρεοκοπία, στηλίτευσε ο Γ. Δραγασάκης μιλώντας στον Ν. Σβέρκο και στον ρ/σ Στο Κόκκινο. Η κυβέρνηση αρνείται ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης τόνισε, επισημαίνοντας ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη και δίκαια. Αν συνεχίσει σ’ αυτόν τον δρόμο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προετοιμάζει νέες κρίσεις, προειδοποίησε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρ. αντιπρόεδρος στηλίτευσε τη σχεδιαζόμενη απόδοση σε ιδιώτες των ελεγκτικών διαδικασιών για επενδυτικά προγράμματα, επισημαίνοντας πως έτσι... "ο ελεγχόμενος επιλέγει τον ελεγκτή του". Παράλληλα, σχολιάζοντας τις μεθοδευόμενες ιδιωτικοποιήσεις, τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για τις δημόσιες εταιρείες ύδρευσης, ο Γ. Δραγασάκης θύμισε ότι "από την εποχή της Θάτσερ η ανθρωπότητα έχει βγάλει συμπεράσματα. Υπάρχουν τομείς όπου είναι αναντικατάστατος ο ρόλος του εγγυητή του δημόσιου αγαθού. Στη Βρετανία το είδαν και με τους σιδηροδρόμους.

Ο ίδιος ο ΟΗΕ και όλη η προοδευτική ανθρωπότητα μιλάει για το αντίστροφο, μια σειρά αγαθά που πρέπει να ανακτηθούν από τους ιδιώτες προς όφελος της κοινωνίας. Ακόμη και ο Σόιμπλε είπε ότι 'δεν πρέπει να το... παρακάνουμε' με τις ιδιωτικοποιήσεις" τόνισε. Αλίμονο. Στο επιτελείο Μητσοτάκη κυριαρχούν τα... "ορφανά" της Θάτσερ, που θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL